Sorento 7 noći

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – NAPULJ – SORENTO

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 10.00h. Let za Napulj kompanijom Air Serbia JU 440 u 12.40h. Sletanje je planirano u 14.10h. Organizovani transfer autobusom do Sorenta. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 2-7. dan SORENTO

Smeštaj u Sorentu je na bazi 7 noćenja u odabranom hotelu. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete… Noćenje.

8.  dan SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let za Beograd JU441 u 14.55h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 16.15h.

 

 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Napulj – Beograd kompanijom Air Serbia
 • aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (69,19 €, podložne su promeni)
 • smeštaj u Sorentu (7 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* ili 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • troškove organizacije aranžmana
 • usluge licenciranog vodiča
 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Sorento i okolinu (uvedena 31.10.2012. i plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi, za boravak u hotelima sa 4* 2,50 € po noćenju / po osobi

POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine 25 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

 

FAKULTATIVNI IZLETI (cene su podložne promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika)

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, usluge vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

AMALFI OBALA:    Celodnevni izlet slikovitom obalom Amalfi, jednom od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Jedna od najlepših razglednica obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za kupanje. Nastavak putovanja do Amalfija brodom, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento.

Cena: 70 € / 50 € deca

OSTRVO KAPRI:   Celodnevni izlet na ostrvo Kapri. Izlet se realizuje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije i zbog svoje atraktivnosti je mondensko letovalište gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg Umberta I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme za kupanje i ručak. Povratak u Sorento brodom.

Cena: 80 € / 50 € deca

POMPEJA I NAPULJ: Celodnevni izlet u Pompeju i Napulj. Obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Nakon obilaska Pompeje odlazak do Napulja koga zovu grad sunca i grad svetlosti i rodni je grad Berninija. Razgledanje grada: Korzo Umberto I, katedrala Duomo, istorijsko jezgro grada, glavna gradska ulica Toledo, galerija Umberto I u kome se nalaze prodavnice renomiranih svetskih kreatora, Gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih opera na svetu, Trg Plebisito sa Kraljevskom palatom, prolazak kroz kvart Santa Lucia i dolazak do obale i zamka Jaje (zamak Uovo).

Cena: 90 € / 50 € deca

Podeli: