Nea Vrasna se nalazi na oko 70 km od Soluna i isto toliko od Kavale otprilike. Od Asprovalte je deli svega 500 m i do nje možete odšetati u večernjim satima ukoliko želite više sadržaja za turiste. Od Stavrosa je udaljena svega 6 km pa su i sadržaji ovog gradića lako dostupni gostima Nea Vrasne. Iako je Nea Vrasna malo mesto, dužina njene obale iznosi oko 2 km, a samo mesto ima 6-7 ulica u kojima su uglavnom vile za izdavanje. Idealna je za porodična i mirna letovanja. Prema legendi mesto nosi ime po vojskovođi Vrasidasu koji je ovde osnovao logor pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa. Nekoliko ostataka utvrđenja u regiji govore o značaju ovog područja na trasi velikog puta Via Egnatia.

Vlada mišljenje da je Nea Vrasna letovalište u kome se porodice sa decom i turisti koji žele mirniju varijantu odmora najbolje osećaju, pa je i turističke agencije najčešće tako i reklamiraju. Ovo je malo i mirno mesto, koje je apsolutno udobno za ležeran i opušten odmor bez prekomerne gužve, vreve i graje. Nea Vrasna je jedno izuzetno mirno i uredno mesto, gde se zaista može odmoriti i uživati. Ovde su preglasna muzika, vreva, gužva i haos, nepoznati. Ovde je sve, pre svega posvećeno ležernom porodičnom odmoru, tako da nije za čuđenje da se u Nea Vrasni susreće baš ovakav profil ljudi, kako na plaži, tako i u šetnji ulicama mesta.

U gradu ima dosta kafića, taverni, restorančića. Mesto ima lepo, dugo i široko popločano šetalište, veoma uredno i čisto, sa stazicama, palmama, cvećem, lepim baštama restorana i kafića duž obale. Uglavnom se na ovom šetalištu nalazi najveći broj mesta gde možete uživati u grčkim specijalitetima i osveženjima.

Nea Vrasna nije poznata po noćnom životu i nema noćne klubove i diskoteke. Sve u ovom mestu je podređeno mirnom i opuštenom odmoru, bez glasnih objekata i naša je preporuka ukoliko ste u potrazi za mestom sa lepom plažom, grčkom kuhinjom i opuštenim trenucima odmora.