Хиландар

Program putovanja:

25.11./28.11.2019.

1. ДАН – Полазак из Нове Пазове и Београда у поподневним часовима.

2. ДАН – Долазак у Уранополис (или Јерисос) у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (препоручљиво је да се исповедите у свом храму, јер се деси да исповедник у Хиландару није у могућности да исповеда тог дана), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере, прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3. ДАН – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци Јовањица око 12.30ч, апотом из Уранополиса за Солун. Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна), а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4. ДАН – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

 

 – превоз туристичким аутобусом (од 50 места) 
– свим путницима обезбеђена ДВА МЕСТА У БУСУ 
– водство и организацију пута

– визу за Свету Гору -25е (студенти, ђаци и свештеници – 10е)
– вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6е до 10е, у зависности од врсте брода – највероватније ће цена карте у оба правца бити по 6е)
– међ. здравствено осигурање (око 400 динара) које није обавезно
– индивидуалне трошкове.

У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.

Podeli: