Хиландар

Program putovanja:

14.11./17.11.

20.11./23.11

26.11./29.11.

manastir hilandar sveta gora

Насловна слика: Wikipedia

 

Хиландар – Солун

26.05./29.05.  – попуњено

25.07./28.07. – попуњено

13.08./16.08. – попуњено

14.11./17.11.

20.11./23.11

26.11./29.11.

 

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима.

2.дан – Долазак у Уранополис или Јерисос у јутарњим часовима. Вожња бродом до Свете Горе и одлазак у манастир Хиландар. Чим стигну у манастир, гости се послуже у гостопримници. Притом добију потребне информације, а затим се смештају у собе. Посетиоци могу учествовати на свим богослужењима, причестити се (препоручљиво је да се исповедите у свом храму, јер се деси да исповедник у Хиландару није у могућности да исповеда тог дана), целивати мошти светих после вечерње службе и вечере, прошетати до пирга (куле) Краља Милутина, крста и маслине цара Душана, споменика у част краља Александра Обреновића, такође и до Старог манастира Св. Василија Исповедника (Хрусија), који се налази на северо-источној обали, а удаљен је око 2,5 км од Хиландара (пола сата хода). Могу се посетити и црква Св.Трифуна у непосредној близини конака, гробљанска Благовештењска црква са криптом, место код којег се зауставило магаре носивши икону “Тројеручице” из Србије, манастирску књижару (продавницу). За све додатне информације, недоумице и савете треба питати гостопримца по доласку у манастир. Празнично бденије. Ноћење у конацима манастира.

3.дан – Јутрење и Света Литургија, а потом доручак у манастирској трпезарији. Полазак према луци Јовањица око 12.30ч. , апотом из Уранополиса за Солун. Долазак у Солун и обилазак Цркве Светог Димитрија (где су мошти заштитиника Солуна) , а потом слободно време до поласка. Полазак за Београд у вечерњим часовима.

4.дан – Долазак у јутарњим часовима на одредиште.

 

– превоз минибусом
– водство и организацију пута

  • визу за Свету Гору – 25е (студенти грчког универзитета, ђаци, свештеници – 10е)
  • вожњу бродићем у оба правца (цена карте у једном правцу од 6е до 10е, у зависности од врсте брода и луке из које испловљавамо)
  • индивидуалне трошкове.
  • Међународно путно здравствено осигурање
  • У манастиру обезбеђено ноћење и оброци са монаштвом и осталим гостима.
Podeli: