Siviri je selo u zapadnoj Kasandri koje se nalazi 9 km daleko od Kalitee. Sagrađeno je u obliku amfiteatra duž peščane obale. Tokom letnjih meseci, kao i svako drugo priobalno selo na Halkidikiju a naročito na prvom prstu, puno je stranih i grčkih turista koji ovde dolaze da bi se kupali i degustirali specijalitete u ribljim tavernama kraj mora.

Siviri je čuven zbog Festivala Kasandre koji se održava svake godine u julu i avgustu u velikom amfiteatru smeštenom kraj Sivirija. U Siviriju u našoj ponudi postoji veliki broj vila apartmanskog tipa smeštaja ili hotela koji mogu da Vam obezbede sve lagodnosti neophodne za nezaboravno porodično letovanje.

Mesto je malo, ali ima sve sadržaje koji su potrebni za mirno, porodično letovanje. Taverne i restorani brze hrane, pekare, mesare, poslastičarnice i picerije nalaze se u samom mestu. Na samoj obali postoje fino uređene taverne sa lepim baštama. Alkioni restoran, istoimenog hotela, mogao bi biti Vaš izbor za uživanje u pogledu i tradicionalnoj grčkoj kuhinji.

Na ulazu u samo mesto postoji supermarket Masoutis za povoljnije snabdevanje. U Siviriju se nalazi i nekoliko manjih prodavnica za osnovno snabdevanje, ulični prodavci voća i povrća, kao i suvenirnica, ali za veći shopping preporučljivo je otići do Kalitee.