Nea Flogita je vrlo popularno turističko mesto. Nalazi se na zapadnoj obali Halkidikija, na oko 50 km od Soluna i na oko 10 kilometara od Nea Mudanie. Smeštena je na brdu odmah pored mora. Ima puno zelenila, predivne plaže prekrivene sitnim peskom i kristalno čistu vodu.

Veći deo stanovništva Nea Flogite bavi se proizvodnjom maslina, povrća, grožđa i vina, pa turisti imaju odličnu priliku da ih probaju uz sve ostale tradicionalne, domaće proizvode koji se mogu kupiti na lokalnoj pijaci. Nea Flogita je postala vrlo popularno odredište na zapadnoj strani Halkidikija i zbog blizine Soluna i drugih letovališta u tom području. Smeštena između mesta Nea Mudania i Nea Plagia, ova plaža je na manje od 40 minuta vožnje od Soluna. Autobuskim prevozom je u toku sezone odlično povezana sa svim destinacijama na Halkidikiju i Solunom.

U centru gradića se nalazi park sa fontanom i divnim ambijentom za šetnju, sedenje i opuštanje u vrelim danima. Tu je i lepa crkva Sv. Đorđa, koji je zaštitnik Nea Flogite, ukrašena divnim freskama.

Ono što krasi Nea Flogitu jeste široka peščana plaža, sa sitnim peskom i u vodi i na obali i postepenom dubinom, ali i sa dugim plićakom idealnim za malu decu. Plaža je uređena i čista, a voda prozirna. Ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju, već se dobijaju besplatno uz poručeno piće ili kafu. Naravno možete i svoj peškir postaviti, ako Vam tako više odgovara.