Alpska Avantura

Vožnja čuvenim panoramskim vozom Bernina Express je jedan od najspektakularnih načina da upoznate najlepše delove Alpa. Na najvišoj pruzi preko Alpa Bernina se penje i lagano vijuga kroz prelepe pejzaže do blistavih glečera. Uspon Daredevil i impozantan i smeo vijaduk Brusio samo putovanje čine nezaboravno.Tu je i vijadukt Landvaser, krečnjački most koji se nalazi se na 65 metara visine a dugačak je 130 metara još jedna je u nizu znamenitosti Abdula železnice.
Putovanje počinje od italijanskog gradića Tirano u Lombardiji, preko St Morisa dok je krajnja tačka grad Hur u Švajcarskoj.Ovo remek delo železničkog inženjerstva koje prolazi kroz krajolik Albula/Bernina, 67km pruge 2008 godine upisan je na UNESKO- vu listu svetske kulturne baštine.

St Moritz je malo otmenije švajcarsko skijalište koje se nalazi uz italijansku granicu. St Moritz je centar regije Engadin. Ovo mesto je prestonica skijaškog turizma još od 1864. godine. Fascinantne planine, odlično uređene staze, mogućnost za raznovrsne zimske aktivnosti, luksuzni restorani i butici svetskih robnih brendova razlog su što je St Moritz jedno od najboljih skijališta na svetu.

Ova regija se sastoji od nekoliko skijališta i obuhvata oko 100 kilometara staza. Čak tri vrha su na većoj nadmorskoj visini od 3000 metara. Najviši vrh je Corvatsch koji se nalazi na 3303 metara nadmorske visine i ovo je ujedno i najviši vrh u ovom delu Alpa. Do njega se stiže gondolom.

Rekli smo da je St Moritz otmenije skijalište pa su takvi i restorani u ovom mestu. Cene su otprilike 2 do 3 puta više nego u ostalim evropskim centrima. Neki od najpoznatijih restorana u St Moritzu su Engiadina, Dal Mulin, restoran Stuevas čiji je enterijer uređen u zanimljivom etno stilu, restoran Ecco St Moritz i picerija Caruso. Najpopularniji barovi su Bobbys Pub i Hamingway club. Najpopularniji klub je Kings Club.

Alpska avantura