Lido Di Jesolo

Jedna od popularnijih turističkih destinacija nalazi se u Severnoj Italiji, severoistočno od Venecije i između Cavallina Treporti i Eracleje. Mesto zapljuskuju vode Jadranskog mora. Sve u ovom italijanskom gradu podređeno je turizmu. Ovo popularno turističko mesto nazivaju još i Evropski Majami. Poseduje preko 390 hotela i rezidencija, a čitavo mesto raspolaže sa preko 80.000 ležajeva. Reč je o izuzetno popularnoj destinaciji za koju interesovanje svake godine sve više raste. Mesto se proteže na oko 15 kilometara obale. Čitavo letovalište skoncentrisano je na odmaranje na plaži i prilagođeno aktivnostima na vodi. U gradiću postoji jedna glavna ulica koja prolazi duž čitavog grada. U njoj se nalaze restorani, kafići, barovi i prodavnice u kojima možete kupiti suvenire i garderobu. Šetalište se zove Via Bafile i epicentar je svih dešavanja u mestu. Tokom leta se ovde organizuju festivali i ulični performansi.

Plaža Lido di Jesola je dugačka 15 kilometara. Dužinom čitave plaže nalaze se tuševi, toaleti i kabine za presvlačenje. Skoro svaki hotel u mestu ima svoju privatnu plažu sa suncobranima i ležaljkama. Duž plaže nalaze se i mnogi barovi u kojima možete popiti piće ili se rashladiti italijanskim sladoledom. Određeni delovi plaže imaju i igrališta za decu. Ležaljke na većini plaža se iznajmljuju za oko 10 evra dnevno. Najmlađim turistima biće interesantna poseta akvarijumu i izložbi ajkula. U zapadnom delu grada nalazi se i Akvalend, veliki akva park. U njegovoj blizini nalaze se i tereni za golf.

Lido Di Jesolo je mesto koje je dosta popularno među mlađim generacijama zbog fantastičnog provoda. Plaža i more su glavna znamenitost Lido di Jesola ali i mnogobrojni restorani, klubovi i barovi su glavni turistički aduti ovog mesta. Svima nam je poznata italijanska kuhinja, a najkvalitetniji restorani sigurno su Chiosco Veliero koji se nalazi na samoj plaži, Al Gambero, Sele e Pepe i Paloma. Lido di Jesolo je sinonim za buran noćni život. Najbolji klubovi su K Beach, II Murreto i Vanilla. Dosta popularan je i bar Gasoline Road Bar. Na samoj plaži nalazi se Capannina Beach bar koji radi non stop. Najpoznatije pivnice i barovi su Live 20, Morgans, Twister, Terrazza Amalfi i Primafila.