Nea Moudania je glavno gradsko letovalište koje se nalazi na oko 50 kilometara od Soluna i jedna je od najvećih ribarskih luka u Grčkoj. Sa oko 10.000 stanovnika, to je najveći grad na Halkidikiju i odlična baza odakle mogu da se obilaze ostala mesta na Kasandri.

Glavna atrakcija je velika crkva Panagia Korifini, moderna građevina od cigle. Grad ima pozorište na otvorenom koje prima 2.000 ljudi, nalazi se na obali i tamo se leti održavaju koncerti pod otvorenim nebom. Nea Moudania ima 200 sunčanih dana godišnje.

Ovo je omiljeno letovalište koje odlikuje to što stanovnici Soluna masovno grade vikendice. Grad ima svoj stari deo, prirodnu luku i mnoštvo barova, kafića i restorana. U gradu možete probati ribu i morske plodove u brojnim tavernama, popiti uzo ili recinu i kupati u toplom moru. Jedan od najpoznatijih je Erodios restoran koji služi dobro poznatu mediteransku kuhinju i sve grčke specijalitete. U samom gradu na obali postoji veliki broj prelepo uređenih kafića sa divnim baštama uz more, odlične taverne, veliki broj klupica duž dugačkog, uređenog i popločanog šetališta.

Nea Moudania ima dugu peščanu plažu koja se prostire od Nea Mudanie prema plaži Dionisos. Velika mana ove plaže je postojanje velike luke, što utiče u dalekoj meri na čistoću vode. Plaža je uska, kombinacija peska i šljunka, na određenim mestima i sa stenama pod vodom.

Plaža Nea Moudanie je jako lepo uređena, sa velikim brojem ležaljki, suncobrana, barova, kafića i taverni, uz brojne sportske sadržaje koje pruža. Turisti se mogu opustiti i uživati na nekim plažama barova i taverni i koristiti njihove ležaljke i suncobrane, odnosno poneti svoju opremu. More nije duboko i idealno je za porodice sa malom decom, kao i za neiskusne plivače.