London je najveći grad i ujedno prestonica Ujedinjenog Kraljevstva. U užem gradskom jezgru živi sedam miliona stanovnika, a grad leži na obali reke Temze. Ovaj bučan i živopisan grad, istovremeno uređen i zanimljiv, jedna je od najinteresantnijih evropskih destinacija. Poznat je po brojnim kulturno-istorijskim znamenitostima, dobrim restoranima, zanimljivim ljudima i dobrom provodu.

Jedna od najvećih atrakcija Londona je muzej voštanih figura Madam Tiso u kome je izloženo preko 400 voštanih figura – slavne ličnosti iz sveta politike, kulture, nauke, umetnosti, filma i muzike. Pri muzeju nalazi se i Planetarijum u kome možete uživati u tajnama svemira. Kad ste već ovde obavezno posetite i Istorijski muzej i Nacionalnu galeriju, ali i nacionalnu galeriju moderne umetnosti Tejt Modern.

Londonsko oko je točak za razgledanje grada koji je najveći na svetu. Ima 32 kapsule od kojih je svaka teška 10 tona i može da primi 25 ljudi. Pogled sa ovog točka će Vam oduzeti dah, a sa njega se mogu videti glavne znamenitosti Londona.

U centru Londona nalazi se Pikadili trg i on je jedan od najpoznatijih trgova u celoj Velikoj Britaniji. U sredini trga smeštena je fontana sa četiri kamena lava, a okružen je sa nekoliko zgrada, London paviljonom i pozorištem.

Kuća Parlamenta izgrađena je pre više od 1000 godina i nekada je bila rezidencija britanskih kraljeva. Parlament je otvoren za sve domaće i strane posetioce, možete prisustvovati raspravama i gledati odbore. Smešten na severoistočnom kraju Vestminsterske palate nalazi se najveća kula-sat na svetu sa zvonikom – Big Ben. Građevinu je dizajnirao arhitekta Augustus Pugin, a izgrađena je u neogotičkom stilu i visine je 96,3 metara.