Bečići su letovalište udaljeno 4 km od centra Budve. Privlačno je za turiste zbog razvijene infrastrukture i čarobne plaže koja je dovoljno široka i prekrivena sasvim sitnim šljunkom. Godine 1935. je je upravo ona dobila Gran pri u Parizu kao najbolja plaža Evrope i tu slavu ne gubi do danas.

Bečići su mesto koje se nalazi u opštini Budva i nalaze se severoistočno od Budve. Mesto je smešteno između planina sa jedne strane i prelepog plavog mora s druge strane i upravo u tome leži šarm ovog malog turističkog mesta. Mesto je poznato po bogatom noćnom životu i prelepim hotelima. Bečići su mesto koje se konstantno razvija i danas se može pohvaliti luksuznim restoranima i mnogim barovima i kafeima. Lepo i dugačko šetalište povezuje mesto sa Budvom.

Ovo malo mesto može se pohvaliti plažom dugom 2 kilometra koja je među najlepšim u celoj Crnoj Gori. Plaža je dosta široka i prekrivena je sitnim šljunkom. Ova plaža je 1935. godine dobila Grand Pri u Parizu za najlepšu plažu u Evropi.

Crna Gora se nalazi u jugoistočnoj Evropi na Balkanu. Teritorija Crne Gore zauzima približno 13.812 km2. Graniči se sa Hrvatskom (14 km) na zapadu, Bosnom i Hercegovinom na sjeveru (225 km), Srbijom na istoku (203 km), Albanijom na jugu (172 km), a od Italije je razdvojena Jadranskim morem. Dužina obale je 293,5 km.

Crna Gora se rasprostire od visokih vrhova na granici sa Srbijom i Albanijom i širi se velikom ravnicom koja se prostire nekoliko kilometara. Ravnica grubo nestaje na sjeveru, gdje se Lovćen i Orjen naglo spuštaju u Boku Kotorsku.

Ime Crna Gora se na ovim prostorima prvi put zvanično javlja 1296. godine u povelji srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina iz dinastije Nemanjića. Javlja se u obliku otь Črne Gore, u kontekstu oblasti oko Crmnice i vranjinskoga manastira, Skadarskog jezera. Ta Crna Gora je jedna od brojnih oblasti u srednjovjekovnoj srpskoj monarhiji koja nosi identično ime. Značenje imena leži u slovenskom toponimu za velike i guste gore ili mrke šumovite predijele, a ovdje je izvedeno prema tome što su u srednjem vijeku Lovćen, njegova predgorja i područja starocrnogorskih planina bili pokriveni gustim (crnogoričnim) šumama.