U podnožju Olimpa, na najlepšem delu te obale koju zapljuskuje Egejsko more, smeštena je Leptokarija, letovalište koje svake godine privuče veliki broj turista iz cele Evrope prelepim morem, šarmom i prijatnim starosedeocima. Udaljena oko 90 km od Soluna prava je oaza mira kojoj se svako rado vraća. Upravo je zbog toga jedno od najpopularnijih porodičnih letovališta u ovom delu Grčke. Velika peščana plaža, toplo more i prijatna mediteranska klima, ali i mnoštvo taverni i prodavnica, zaštitni su znak ovog popularnog letovališta.

Ono na šta se stavlja najveći akcenat kada se govori o Leptokariji je njena plaža. Raskošno duga i široka i fantastično uređena ostavlja bez daha sve one koji se odluče da svoje letovanje isplaniraju baš na ovom mestu. More je čisto, bez prejakih talasa, pa je savršeno za uživanje na prijatnom suncu. Duž čitave plaže, tačnije na svakih 50 m, postavljeni su tuševi. Na plaži ćete uvek naći dovoljno slobodnog mesta, bilo za izležavanje na pesku za one koji ponesu svoj suncobran, bilo za one koji spas od sunca traže u obližnjem beach baru. U svim barovima uz plaćeno piće dobijaju se ležaljka i suncobran na korišćenje. Ukoliko se krene malo severnije plažom nailazimo na malo sitniji pesak. Plaža je nagrađena plavom zastavicom zbog svoje čistoće. Cene pića u kafićima na plaži su izuzetno pristupačne za naš džep i kreću se do 3 eura. Osim toga, u svakom trenutku osveženje možete kupiti od simpatičnih prodavaca krofni koji “krstare” plažom tokom celog dana sa svežim krofnama. Pored čistog i lepog mora turisti se mogu zabaviti i igrajući odbojku ili fudbal na pesku.

Letovanje u Leptokariji možemo obogatiti i obilaskom nekog značajnog kulturnog lokaliteta u blizini. Osim već svima poznatih Meteora u ponudi je i izlet do Soluna ili glavnog grada Grčke, Atine. Bogatu grčku istoriju i kulturu turisti mogu upoznati i obilaskom dvorca Platamonas izgrađenom u 13. veku. Tvrđava se nalazi na jugoistočnoj strani Olimpa a od pogleda na čitavu oblast Pieria sa njega zastaje dah. Na 5 km od obale i mora nalazi se Stara Leptokarija, tačnije ostaci sela koje je nekad postojalo. Ovde turisti mogu videti i ostatke crkve Svetog Nikole iz 17. veka i vizantijske crkve Svete Trojice.