Ostrvo Egina nalazi se na oko 40 km vazdušnom linijom od Atine. Ostrvo je smešteno u Eginskom zalivu u Egejskom moru. Nazivaju ga i “ostrvom Svetog Nektarija” i “ostrvom pistaća”. Ostrvo je najčešće odredište Atinjana u slobodno vreme, pa je prepuno taverni, pansiona i drugih sadržaja namenjenih prijatnom odmoru. Egina je ostrvo obraslo jelama, među čijim vrhovima izviruju ostaci čuvenog hrama boginje Atine Afaje smeštenog na uzvišenju 160 m iznad mora. Nalazi se u samom srcu Saroničkog zaliva, između Atine i Argolide. Ovo neveliko ostrvo od svega 83 km kvadratnih još je u drevnim vremenima steklo prvenstvo u odnosu na druga ostrva istog zaliva jer su ga Atinjani zavoleli i pretvorili u omiljeno mesto odmora i rajskih zadovoljstava. Egina je nekada bila pravi izvor mitova, legendi i spekulacija, a danas je koloritno ostrvo sa ogromnim kulturnim i istorijskim nasleđem. Pored veličanstvenog hrama pažnju zaslužuju i tajanstveni akropolj u Paleohori kao i centar religioznog života, crkva Svetog Nektariosa. Odlikuje se toplim morem, čistim peščanim plažama, borovima i jelama koje se spuštaju gotovo do same obale. Idealno je mesto odmora za one koji žele da borave u blizini velikog grada a da im mir i tišinu ništa ne narušava, da uživaju u domaćoj hrani i vinima i u čuvenim “pistaćima sa Egine”. Do ostrva se može stići feribotom iz atinske luke Pirej za 1.15 h (prevozi i kola) ili “letećim delfinom” iz iste luke za 35 minuta (ne prevozi kola).

Ukoliko želite da na ovom lepom ostrvu provedete Vaš odmor, u Egini možete pronaći povoljne i kvalitetne apartmane i hotele po pristupačnim cenama. Proverite naše preporuke u pogledu smeštaja na Egini. Osim opuštanja na plaži, možete otići na jednodnevne izlete do Atine i okolnih ostrva. Takođe možete iznajmiti kočije kako biste se provozali kroz grad Eginu. Ostrvo Agistri je najbliže Egini. Prelepo letovalište na Peloponezu – Methana je udaljeno samo 20 minuta vožnje brodom, a malo dalje se nalazi i zeleno ostrvo Poros, takođe idealno za jednodnevni izlet.

Plaže na Egini su veoma lepe. Agia Marina je verovatno najpopularnija, jer je dugačka i peščana. Takođe je pogodna za decu, a ostale plaže se nalaze u mestima Marathonas, Suvala, Vagia i Perdika. U mestu Kypseli se možete kupati na plažama Kavouropetra i Leonti. Isto tako u gradu Egina postoje neke veoma lepe plaže, jedna prema hramu Apollo, a ostale prema drugoj strani grada.