Sarimsakli je jedno od najznačajnijih letovališta u Turskoj i nalazi se na severnom turskom priobalju i na 790 km udaljenosti od naše granice. Leži na obroncima planine Seytan sofrasi što u prevodu na naš jezik znači djavolja trpeza. Dužina Egejskog priobalja na kome se nalazi ovo prelepo letovalište iznosi 15 kilometara, a Sarimsakli pored lepih plaža krase plantaže maslina, vinove loze i pistaća kao i blizina borove šume.

Sarimsakli (tur. Sarımsaklı, je gradić, turističko mesto na zapadu Turske. Udaljen je od Beograda 1120 km a od Istambula 413 kilometara. Nalazi se na obali Egejskog mora, a sa suprotne strane je grčko ostrvo Lezbos. Sarimsakli pripada opštini Ajvalik. Sa Ajvalikom se nalazi u zalivu a oko njega se nalazi oko 30 ostrva.

Zahvaljujući turizmu i ulaganjima u turizam Sarimsakli sa okolinom je postao značajna turistička destinacija za mnoge turiste iz Srbije, Evrope i same Turske. U naselju postoji veliki broj apartmana za izdavanje i dvadedestak hotela. Naselje sadrži potrebnu infrastrukturu: pošta, pekare, prodavnice, tržni centar, poslastičare, prodavnice tekstila i ostale robe, restorani i barovi… Nedaleko od Sarimsaklija nalaze se : Izmir 150 km,Troja 170 km, Efes 250 km i Kušedasi 240 km. Sarimsakli je od Ajvalika udaljen 5 kilometara.

Prema nekim podacima 2020. godine Sarimsakli je imao oko 7000 stanovnika a leti ga poseti oko 100.000 turista.

U okolini Ajvalika i Sarimsaklija raste preko 2.000.000 stabala maslina tako da je značajna privredna grana uzgoj i prerada maslina. U samoj oklini nalazi se nekoliko fabrika maslina.