KSAMIL je mali gradić koji se nalazi na 15 km od Sarande, poznat po prelepim belim peščanim plažama, kristalno čistoj vodi i malim ostrvcima u blizini kopna. Nalazi se na idealnoj lokaciji i deo je Nacionalnog Parka Butrint, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Na Ksamilu postoje četiri spektakularna ostrva, od kojih su najpoznatija “Twins Island”. Savršen imir i gusto zeleniloovihostrvapodsećajunatropski raj kojinećeteželeti da napustite. Ksamil se nalazi na listi najlepših plaža Evrope. Ovo malo primorsko selo postalo je dosta popularno poslednjih godina. Nalazi se u južnom delu Albanije, u blizini grada Sarande. Glavni adut ovom malog mesta su bele peščane plaže i čista voda. Glavna atrakcija su obližnja ostrva do kojih možete plivati. Ostrva su mala i nisu daleko od kopna, a do njih Vas mogu odvesti i čamci.Plaža je dosta dobro uređena, sa drvenim ležaljkama pored mora koje su organizovane i poređane tako da deluje da na plaži nikada nema gužve. Mesto je mirno, stvoreno za odmaranje i sunčanje. Na jednom kraju plaže nalaze se fino uređeni barovi.

Albanija je definisana na površini od 28.748 km² i nalazi se na Balkanskom poluostrvu u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Graniči se sa Crnom Gorom na severozapadu, Srbijom na severoistoku, Republikom Makedonijom na istoku i Grčkom na jugoistoku i jugu. Njena obala je usmerena na Jadransko more na severozapadu i Jonsko more na jugozapadu u Sredozemnom moru.

Zemlja se nalazi uglavnom između geografskih širina 42° i 39° i dužine 21° i 19°. Najsevernija tačka je Vermoš na 42° 35′ 34″ severne geografske širine; najjužnija je Konispolj na 39° 40′ 0″ severne geografske širine; najzapadnija tačka je ostrvo Sazan na 19° 16′ 50″ istočne geografske dužine, a najistočnija je Vrbnik na 21° 1′ 26″ istočne geografske dužine. Najviša tačka zemlje je planina Korab na 2.764 metra iznad Jadrana. Najniža tačka je Jadransko more na 0 m. Udaljenost od istoka do zapada je samo 148 km, dok je od severa do juga oko 340 km.