Hanioti se nalazi na Halkidikiju, na Kasandri, udaljen je oko 101 km od Soluna. To je slikovito turističko mesto sa pešačkim zonama, velikom plažom i sa više zelenih parkova gde Vaša deca mogu da se igraju i uživaju u trenucima mira i tišine. U oblasti Haniotija opcije smeštaja variraju. Možete naći male porodične hotele, velike hotelske komplekse, vile apartmanskog tipa smeštaja koje mogu zadovoljiti i najzahtevnije posetioce.

Hanioti je destinacija odakle turisti mogu da krenu u obilazak naselja i plaža ovog regiona. Dugim šetnjama možete otići do 5 kilometara udaljenih naselja Polihrono sa jedne i Pefkohori sa druge strane. Iz Pefkohorija postoje i brodići koji vode na izlete do poluostrva Sitonije, odnosno do Svete gore.

Ako ste na odmor došli sopstvenim prevozom, svakako da će odlazak do plaže Ksenija (ili Hruzo) biti obavezan, a dane odmora možete upotpuniti i odlaskom do Waterland-a prema Solunu, odnosno samog Soluna, pećine Petralona ili nekog od sela u unutrašnjosti poluostrva. Iz Haniotija vodi i put do simpatičnog letovališta Nea Skioni na zapadnoj obali, u dužini od 9 kilometara.

Velika prelepa plaža Haniotija proteže se od priobalnog parka, na njoj postoji mnogo barova koji nude besplatne ležaljke i sportova na vodi. Na desnoj strani plaže je poznati bar na plaži Molos koji je odredište za mnoge mlade, jer se skoro svakodnevno organizuju žurke poznatih DJ-eva. Predlažemo Vam da pored ove plaže u mestu, posetite Glarokavos u blizini Pefkohorija, kao i čuvenu plažu Paliouri, koja ima kristalnu vodu i nestvarno sitan pesak.