Jerisos se nalazi na 120 kilometara od Soluna, od Poligirosa je udaljen 80 kilometara i sa 3.000 stanovnika jedno je od većih mesta u oblasti Halkidikija, istovremeno i najstariji i najveći grad opštine Stagira Akantus. Omogućuje Vam da budete u samom srcu pravoslavlja, neposredno uz Svetu Goru. To je malo ribarsko mesto koje posetiocima pruža nesvakidašnji osećaj opuštenosti i spokoja. Još u VII veku pre Hrista nikao je antički grad po imenu Akantos, kao glavna luka s flotom antičke Grčke. Danas je Jerisos jedno od najlepših turističkih mesta na Halkidikiju. Od nekadašnjih ribarskih kuća nastale su kuće sa apartmanima za različite ukuse mnogobrojnih turista. Tu su taverne, barovi na plaži, prodavnice, mega marketi i ostali turistički sadržaji.

U samom mestu ima nekoliko igrališta, dok na šetalištu pored pojedinih kafića postoje tobogani za klince. Ima i jedan manji luna park tako da mlađim naraštajima neće biti dosadno. Jerisos je pun zelenila i parkova i stvarno je lepo mesto za porodice sa decom ili za ljude koji ne vole vašare i gužve, a opet žele da imaju neke turističke sadržaje. Osim prelepih plaža, manastir Kakovo (metoh Hilandara), Uranopolis, Antička Stagira i ostrvce Amuljani na koje se prelazi trajektom iz male luke Tripiti. Takođe, ko ima vremena može da ode i do simpatičnog gradića Arnea koji se nalazi malo u brdu i poznat je po najvećem broju stogodišnjaka u Grčkoj (nezvanično). Manastir Kakovo se nalazi u blizini Jerisosa, na nekih 10 km.

Što se same plaže tiče, ona je peščana (krupan pesak), veoma dugačka (jedna od najdužih u celoj oblasti, ali je glavna dugačka oko kilometar), uska i organizovana. Nagrađena je Plavom zastavom. Na levom kraju je kamp, a pre njega nekoliko odličnih beach barova (Kozi, Cocoa…). ..