Rimini je jedno od najpopularnijih italijanskih odmarališta na obali Jadranskog mora. Poznat je pod nazivom Mali Rim i nalazi se u pokrajini Emilija – Romanja. Jedini grad ove pokrajine koji se nalazi na moru, smešten je u ravničarskom području i kroz njega protiču reke Marečija i Auza koje se ulivaju u more. Uvek je bio važna raskrsnica puteva koja je povezivala središnju Italiju sa severnom. Pre rimske kolonije nastanjivali su ga Etrurci, Umbri, Grci i Gali, a 1860. godine postaje deo Kraljevine Italije. Glavna znamenitost grada je Avgustov slavoluk koji je sagrađen 27. godine pre nove ere i on se nalazi na samom ulazu u grad. Tiberijev most je sagradio Tiberije, iako je njegovu gradnju započeo Oktavijan Avgust. Ovaj most je jedan od najočuvanijih mostova u čitavoj Italiji i građen je od istarskog kamena. Star je preko 2000 godina i još ga nazivaju Đavoljim mostom. Rimini je poznat po dugim i lepim plažama, finim restoranima i još ljubaznijim domaćinima. Zbog svega toga predstavlja jedno od omiljenih italijanskih letovališta, kako Italijanima tako i ostalim Evropljanima.

Poznat je po kristalnom moru i prelepoj peščanoj obali dugoj oko 15 kilometara. Zbog toga ga još i nazivaju Kralj plaže gradova. Plaže Riminija su i jedne od najsigurnijih u svetu jer je voda izuzetno mirna, a i na plažama dežuraju spasilačke ekipe. Zbog čistoće i uređenosti plaža je 2000. godine nagrađena Evropskom plavom zastavicom. Osim kupanja i sunčanja na plaži se možete i zabaviti na terenima za košarku, odbojku ili tenis, a u jednom delu plaže nalazi se i teretana na otvorenom. Posetioci mogu iznajmiti ležaljke i suncobrane, koristiti tuševe i đakuzi, ili se od sunca skloniti u nekom od barova i restorana.

Rimini ima i puno kafića i diskoteka koji su uglavnom locirani u blizini trgova Piazza Tre Martiri i Piazza Cavour, centralnih gradskih trgova. I na centralnom delu gradske plaže, na ulicama Lungomare Augusto i Viale Vespucci, nalazi se puno barova i noćnih klubova. Najpopularniji klubovi su Karnabi i Sunflower koji se nalaze na samoj plaži. Najpoznatiji klubovi su Autobar, Bandiera Gialla, bar Mazzini, klub Carnaby, Cocorico, Crazy Love i diskoteka Amarcord.