Mesto Dobre Vode je od Bara udaljeno nekih 8 kilometara. Ovaj gradić još i nazivaju vazdušnom banjom zbog ukrštanja različitih vetrova koji duvaju sa planine i mora. Dobre Vode su i najveće turističko mesto u ovom delu crnogorske obale i idealno je za odmor, pogotovo za porodice sa malom decom. Mesto jeste mirnije ali pruža i širok izbor kada je o noćnom provodu reč, pa se može preporučiti i mlađim turistima.

Najatraktivnija plaža je Veliki Pijesak koja zbog čistoće vode i velike količine sumpora spada u plaže I kategorije. Plaža je dugačka nekih 500 metara, a široka 29 metara. Podloga je mešavina peska i šljunka. Plaža je prepoznatljiva po prelepom zalasku sunca i prelepoj boji mora koji se sa nje mogu posmatrati. Opremljena je suncobranima, ležaljkama i tuš kabinama, ali i prodavnicama gde možete kupiti najosnovnije stvari.

Crna Gora se nalazi u jugoistočnoj Evropi na Balkanu. Teritorija Crne Gore zauzima približno 13.812 km2. Graniči se sa Hrvatskom (14 km) na zapadu, Bosnom i Hercegovinom na sjeveru (225 km), Srbijom na istoku (203 km), Albanijom na jugu (172 km), a od Italije je razdvojena Jadranskim morem. Dužina obale je 293,5 km.

Crna Gora se rasprostire od visokih vrhova na granici sa Srbijom i Albanijom i širi se velikom ravnicom koja se prostire nekoliko kilometara. Ravnica grubo nestaje na sjeveru, gdje se Lovćen i Orjen naglo spuštaju u Boku Kotorsku.

Ime Crna Gora se na ovim prostorima prvi put zvanično javlja 1296. godine u povelji srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina iz dinastije Nemanjića. Javlja se u obliku otь Črne Gore, u kontekstu oblasti oko Crmnice i vranjinskoga manastira, Skadarskog jezera. Ta Crna Gora je jedna od brojnih oblasti u srednjovjekovnoj srpskoj monarhiji koja nosi identično ime. Značenje imena leži u slovenskom toponimu za velike i guste gore ili mrke šumovite predijele, a ovdje je izvedeno prema tome što su u srednjem vijeku Lovćen, njegova predgorja i područja starocrnogorskih planina bili pokriveni gustim (crnogoričnim) šumama.