Agia Triada je malo mesto u blizini Soluna. Smešteno na dučačkoj peščanoj plaži. Od Soluna vozi redovna linija 84. Plaža je nagradjena plavom zastavom, garantom čistoće mora i uredjenosti plaža. Uz šetalište i plažu je poredjan nevelik broj restorana, taverni i kafića. Oazevno treba posetiti Andreasovu tavernu, gde se služi domaća grčka kuhinja i sveža riba. Mesto je vrlo mirno i blizu Soluna, na nekoliko kilometara, stavka zbog koje ovo letovalište godinama ima dovoljan broj turista iz Grčke.

Naselje je nastalo 1923. Agia Triada danas ima oko 3.000 stanovnika i nije previše razvijena kada je u pitanju turizam.

Plaža u mestu Agia Triada je dugačka nekoliko kilometara i većim delom na njoj je zastupljen pesak ili sitan šljunak. Ulazak u more je postepen. Plaža je nagrađena Plavom zastavicom, ali kao i u ostalim delovima ove regije, može se očekivati da u moru ponekada ima morske trave, mada je voda i pored toga topla i čista.

Svuda ima tuševa i kabina za presvlačenje. Ležaljke i suncobrani se dobijaju uz naručeno piće. Velike gužve uglavnom nema, osim vikendom. Mesto najviše posećuju porodice sa decom, a popularno je i kod Grka koji dolaze iz Soluna.

U Agia Triadi se nalazi svega par prodavnica, pekara i suvenirnica. Postoji Lidl, koji je na otprilike 2 km udaljenosti kada se krene prema mestu Nea Mihanionia. Ima kafića i taverni gde možete večerati i uživati u prelepom pogledu na Solun u daljini, ali nema posebnih mesta za večernje izlaske i zabavu. Postoji park sa sadržajima za decu. Na oko 5 km od Agia Triade prema Solunu se nalazi mesto Perea. Tamo možete otići ukoliko vam tokom boravka u Agia Triadi zafali više sadržaja. Kvalitet plaže je sličan, ali je Perea veća, postoji mnogo bolji izbor radnji i mesta za izlazak, kao i veće šetalište. Između ova dva mesta je Neoi Epivates, i sva tri mesta su spojena dugačkom plažom.