Sivota nosi epitet grčkih Kariba. Na samo pola sata od Igumenice nalazi se jedno od najegzotičnijih mesta za letovanje u Grčkoj, Sivota. Mesto kao sa razglednice sa neverovatnim pejzažima. Iako malo, na svakog turistu koji ga poseti ostavi neverovatan utisak i svi požele da se vrate i ponovo ožive uspomene koje su nastale zahvaljujući ovom dragulju Grčke. Sivota je malo mesto na jonskoj obali, nalazi se u severozapadnoj Grčkoj, pripada oblasti Epira, u regiji Tesprotija koja se proteže na oko 1.500 kvadratnih kilometara. Sedište ove regije je grad i luka Igumenica.

Sivotu čini svega nekoliko uličica uz more i nekoliko ulica sa vilama i hotelima na uzvišenju, a uz centralni deo mesta nalazi se veliki park. Sivota ima marinu za jahte i ribarske brodiće, kao i popločano šetalište uz obalu sa dosta restorana i kafića sa lepim baštama za uživanje pored mora. Postoji i mala plaža, ali je gotovo neupotrebljiva, pa je za letovanje u Sivoti neophodan automobil. Sivota nema gradsku plažu, ali se plaža Galikos Molos koja je tik uz nju, smatra gradskom. Udaljena je oko 300 m od luke, a nalazi se odmah iza marine i do nje možete doći pešice iz većine smeštajnih objekata u Sivoti. Plaža je uska, bez prepoznatljivog tirkiznog mora i može da posluži za kupanje onda kada Vam nije do obilaska lepših plaža u okolini.

Ono što će Vas fascinirati kada posetite Sivotu jeste priroda i ono što Vaše oko može da sagleda. Vozeći se magistralom prema Pargi smenjivanje šuma i smaragdnog mora stvoriće Vam utisak da ste na ostrvu. Uvale sa kristalno čistim morem se nižu jedna za drugom, a pogled sa plaža i brojnih vidikovaca na more je fantastičan.