Мајка Русија

Program putovanja:

21 дан (15 ноћења) – 26.07/14.08.2020.

Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево, Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Свирски манастир , Псковско-печерски манастир, Минск

26.07 – 1. ДАН – Полазак у ранијим послеподневним часовима из Београда и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности. Уколико буду гужве на граници Мађарска-Украјина, могуће путовање преко Румуније.

27.07 – 2. ДАН – Долазак у поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

28.07 – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

29.07 – 4. ДАН – Литургија у Кијево-Печерској лаври и обилазак лавре (Даљње и ближње пештере) . У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

30.07 – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Могуће погружавање у источнику. Ноћење у манастирским конацима у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

31.08 – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино где је такође могуће погружавање. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира где се налази и резиденција патријарха Кирила (мошти Светог Данила). Смештај у хотел у ширем подручју Москве. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом.

01.08 – 7. ДАН – Литургија у Новоспаском манастиру где је икона Свецарице и слободно време за ручак, потом одлазак до Покровског манастира где ће бити времена да се размени новац и евентуално купи цвеће за Свету Матрону Московску. Поклоњење моштима светитељке и акатист уколико време дозволи. Одлазак и обилазак Донског манастира (мошти Светог Тихона). Повратак у хотел. Ноћење.

02.08 – 8. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру где су мошти Светог Илариона, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је могуће направити паузу за ручак. Потом пешака одлазак до Црвеног трга и посета Казанског храма и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Слободно време. Повратак у исти хотел. Ноћење.

03.08 – 9. ДАН – Рано ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Муром и обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Дивјејево и смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 са купатилом) у вечерњим часовима. Литија Канавком Мајке Божје са сестринством манастира. Ноћење.

04.08 – 10. ДАН – Литургија, целивање моштију Светог Серафима и обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св. Серафима аутобусом и погружење. Повратак у комплекс, слободно време. Још једном литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом манастирском хотелу.

05.08 – 11. ДАН – Рана литургија. Слободно време и у раним послеподневним часовима полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и смештај у хотел или манастирски хотел (1/3, 1/4 , 1/5 или 1/6 собе са купатилом).

06.08 – 12. ДАН – Литургија. Одјава из хотела око подне. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима и успутни обилазак Покровског манастира у Хаткову где се налазе мошти родитеља Светог Сергија, преподобних Кирила и Марије (уколико време дозволи). Ноћна вожња.

07.08 – 13. ДАН – У јутарњим часовима долазак у Вирицу. Обилазак цркве Св. Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља. Долазак у Петроград у раним послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског , слободно време у манастиру, те смештај у хотел. Слободно време за индивидуални обилазак града. Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

08.08 – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и акатист овом дивном светитељу, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св. Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки – акатист, потом панорамско разлгедање светиња Петрограда (Исакијевски собор, Казањски собор, Петропавловска тврђава, Спас на крви) са локалним водичем. Ноћење у истом хотелу.

09.08 – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су потпуно нетрулежне мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел. (Уколико неко жели да остане у Петрограду може овај дан искористити за индивидуалне обиласке локалитета). 10.08 – 16. ДАН – Слободно време за одмор или иднивидуалне активности (предлог: индивидуални одлазак до подворја Оптине пустиње), око подне полазак за Псков и обилазак Гачине, храма где су мошти Марије Гачинске, чији се гроб налази на Смоленском гробљу, где је капела Свете Ксеније Петроградске, а у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

11.08 – 17. ДАН – Литургија и слободно време за ручак. Обилазак ПСКОВСКО -ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом и пештера уколико буду отворене. потом полазак у вечерњим часовима за Белорусију преко Летоније. Ноћна вожња.

12.08. – 18. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Минск. Обилазак града и комплекса манастира Свете Јелисавете. Смештај у манастирском хотелу у вишекреветним собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

13.08 – 19. ДАН – Литургија у манастиру Свете Јелисавете, а потом полазак за Пољску. Долазак касно увече у Пољску у околину Решова и смештај у школски интернат у 1/4 и 1/5 и 1/6 собама са купатилом.

14.08. – 20. ДАН – Обилазак Православне цркве и мале Православне црквене заједнице у Пољској. Полазак послеподне за Београд.

15.08. – 21. ДАН – Долазак у Београд у послеподневним часовима.

  • Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе.
  • Смештај на бази 15 ноћења и то: 8 ноћења у хотелима 2* или 3* и , 4 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом, 2 ноћења у манастирским конацима (вишекреветне собе без купатила), 1 ноћење у школском интернату = 15 ноћења.
  • Лиценцираног пратиоца групе све време путовања са знањем руског језика * са групом иде духовник путовања.
  • Индивидуалне трошкове путника.
  • Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите.
  • Обавезно међународно путно-здравствено осигурање – 2000 дин.
  • Храну. Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Доплата за посебан тип собе и за место у аутобусу у овом програму није могуће.

Podeli: