Polihrono je mesto koje se nalazi na prvom prstu, Halkidiki, i od Soluna je udaljeno 96 km. Nalazi se nakon Kriopigija i prema putu za Pefkohori. Udaljenost mesta je 60 kilometara od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa. Od Haniotija na jugu udaljeno je 5 kilometara, odnosno 10 km od Pefkohorija. Sva ova četiri mesta su preplavljena turistima tokom letnjih meseci, zahvaljujući uslugama koje se nude, kao i kvalitetu hotela koji su u stanju da zadovolje potrebe svakog posetioca.

Pored se nalazi Kalitea koja je centar zabave na Halkidikiju. Polihrono je mesto pogodno za porodični odmor. To je mirno naselje sa nešto preko 1.000 stalnih stanovnika. Polihrono nudi mnogo opcija smeštaja u toj oblasti. Postoje hoteli i vile apartmanskog tipa smeštaja koje se nalaze na maloj udaljenosti od plaže u mestu.

Naša preporuka svim srpskim turistima svakako može biti dobro poznat giros restoran Doktor (Doctor of Hunger), restoran koji, ukoliko pitate nekoga u Polihronu, služi najbolji giros.

U mestu se nalaze i pošta i ambulanta, pekare i mesare. Naselje praktično ima dve glavne, šetačke ulice. Jedna je pomenuto šetalište praktično uz samu plažu koja se uveče zatvara za saobraćaj, a druga je ulica koja vodi od plaže do trga. To je i ulica u koju ulazite kada sa magistrale skrenete u Pefkohori. Kapetanios je jedan od najpopularnijih restorana u Polihronu po utiscima turista.

Plaža u Polihronu se nalazi ispod glavne pešačke ulice. Tu možete uživati u popodnevnoj ili večernjoj šetnji, u osvežavajućim koktelima u jednom od barova ili večeri sa svojim dragim ljudima u jednoj od taverni ili restoranu sa svežom ribom i tradicionalnom grčkom kuhinjom.

Na plaži dugoj 7 km, možete da uživate u sportovima na vodi, pedalinama, možete iznajmiti jet ski i naravno na njoj se nalazi i mnogo organizovanih barova. Plaža u Polihronu je dugačka i uglavnom peščana, sa krupnijim peskom. Jedini deo u kojem ima kamenja jeste desni deo plaže gledano prema moru. Čitava plaža je uređena, sa puno suncobrana i ležaljki, ali i dosta prostora za sve posetioce koji imaju sopstvenu opremu. More je veoma čisto i providno, a dubina postepena, pa je Polihrono odličan izbor za porodice sa decom.