Kanali plaža je jedna od najdužih plaža u Grčkoj (oko 13 km) i nalazi se uz mesto Kanali, po sredini zaliva, na 10 km od Preveze. Plaža počinje od mesta Kastrosikia i završava se kod mesta Mitikas. Zbog svoje dužine plaža nosi nekoliko imena u zavisnosti od imena mesta koja su najbliža određenom delu plaže ili po beach barovima na plaži, pa tako postoje Kanali, Monolithi, Kastrosikia, Mitikas. Okružena je niskom vegetacijom i brojnim hotelima i drugim smeštajnim objektima. Pojedini delovi su slobodni i namenjeni onima koji ne vole gužve. Delovi ispred barova i hotela su uređeni i tu možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. More je malo nemirno (popodne se mogu javiti talasi). Plaža je uglavnom peščana, ali ima i delova sa sitnim šljunkom. Na raspolaganju su Vam i sportski sadržaji poput odbojke na pesku, kao i tuševi. Mesta za parkiranje ima dovoljno, a prodavnicu ćete naći u samom naselju.

Možda i najupečatljivija karakteristika plaže Kanali je svakako Mango Beach Bar koji se nalazi na levom kraju, prema Prevezi i susednoj plaži Monoliti. Mesto na kome možete probati vrhunske koktele, sa live muzikom i žurkama koje traju do kasno u noć. Zaista jedan beach bar vredan posete. Imajte na umu da je u sezoni izuzetno popularan i posećen.

Uz plažu postoje i restorani, a u okviru hotela Kanali postoji i mini aqua park koji je mesto gde deca mogu odlično da se zabave. Park ima bazene i nekoliko tobogana. Idealan je za mlađu decu. Od plaža u okolini Kanalija možete posetiti možda najlepšu peščanu plažu u ovoj regiji Vrachos-Loutsa udaljenu oko 20 km.