Ukoliko još niste odlučili koja će biti Vaša omiljena destinacija idućeg leta, mi Vam predlažemo neko od brojnih savršenih hrvatskih ostrva… Dosta puta smo Vam predstavljali daleke i egzotične destinacije, pa Vam ovog puta donosimo nešto sasvim drugačije.

Na Jadranu ima oko 1.200 ostrva od kojih su 69 naseljena. Nedavna istraživanja (2000) Okeanografskog instituta iz Splita pokazuju da postoji tačno 1.246 ostrva. 79 velikih ostrva, 525 ostrvaca i 642 kamena grebena.

Lošinj je ostrvo u Hrvatskoj, u spoljnjem delu Kvarnerskog zaliva. Čitava površina ostrva iznosi 75 kilometara i najviši vrh je Osorčica sa 588 metara nadmorske visine. Ostrvo je izgrađeno od krečnjaka i veliki deo ostrva je pod šumom i pašnjacima. Najveća naselja na ostvu su Mali Lošinj koji ima oko 4000 stanovnika i Veli Lošinj sa oko 800 stanovnika.

Ono po čemu je ovo mirno malo ostrvo poznato su njegove plaže. Plaža Veli Žal je prva plaža koja je nagrađena prestižnom Plavom zastavicom. Plaža je šljunkovita i sa postepenim ulazom u more pa je idealna zna porodice. Opremljena je tuševima i ležaljkama. Plaža Srebrna Uvala nalazi se kod kampa Čikat i jedan deo ove plaže je stenovit. Na plaži se nalazi bar kao i prodavnica. Jedna je od najposećenijih plaža zbog kristalnog mora.

Jedna od najlepših uvala na Jadranu je uvala Čikat. Sastoji se od tri manje uvale i poznata je po mekanom sitnom pesku i prelepoj vodi. Od centra Malog Lošnja udaljena je skoro kilometar. Plaža Poljana je od gradića udaljena nekih 3 kilometara. Nalazi se u sklopu kampa i ulaz na ovu prelepu plažu se naplažuje. Reč je o šljunkovitoj plaži idealnoj za porodice sa malom decom. Još neke od plaža su plaža Borik, plaža Kadin i plaža Artorare.