Kumburgaz se nalazi na obali Mramornog mora I na samo 60 km od jednog od najlepših gradova na svetu, Istanbula. Mesto je idealno za odmor I opuštanje zahvaljujući izvrsnim hotelima vrhunske usluge, ali pre svega peščanim plažama dugim 8 km, besplatnim ležaljkama i naravno MORU! Zbog svoje neverovatne blizine, Kumburgaz je omiljeno odredište za vikend stanovnike Istanbula, koji svoj mir ovde pronalaze  bežeći iz ogromnih gužvi u gradu. Sigurno vas nećemo ostaviti bez uživanja u gradu sultana i dva kontinenta, pa ćemo ići I u Istanbul

Turska se geografski proteže na dva kontinenta. Anadolija, azijski deo države, zauzima oko 97% površine Turske. Evropski deo koji se nalazi u istočnoj Trakiji zauzima oko 3% površine države (23.623 km²).

Turska je podeljena na sedam geografskih regiona: Mramorna, Egejska, Crnomorska, Centralna Anadolija, Istočna Anadolija, Jugoistočna Anadolija i Mediteran. Neravni severnoanadolski teren koji se proteže duž Crnog mora podseća na dugačak, uski pojas. Ovaj region čini otprilike jednu šestinu ukupne površine Turske. Kao opšti trend, unutrašnja anadolska visoravan postaje sve hrapavija kako se proteže ka istoku. Područje je poznato po karbonatnom mineralu koji je ostao u toku termalne vode. Nalazi se u turskoj regiji Unutrašnjeg Egeja, u dolini reke Menderes (Meandar), koja ima umerenu klimu tokom većeg dela godine. Selektovana je kao UNESKO svetska baština 1988. godine sa Hijerapolisom.

Sveukupne granice Turske dugačke su 9.850 km, od čega 7.200 km zauzimaju morske granice. Na zapadu Turska izlazi na Egejsko more, na jugu ima izlaz na Sredozemno more, te na severu na Crno more. Na kopnu Turska graniči sa osam zemalja sa ukupnom dužinom kopnenih granica od 2.648 km. Na severozapadu graniči s Grčkom (206 km granice) i Bugarskom (240 km), na severoistoku s Gruzijom (252 km), Jermenijom (268 km), Azerbejdžanom (eksklavom i autonomnom republikom Nahičevan, 9 km), na istoku s Iranom (499 km) i na jugu s Irakom (352 km) i Sirijom (822 km). Nedaleko od obale Turske nalazi se i Kipar koji je politički podeljen na međunarodno priznatu Kiparske Republike i Tursku Republiku Severni Kipar, koju priznaje samo Turska.

Sever Turske je jedno od seizmički najaktivnijih područja na svetu s vrlo čestim zemljotresima. Većina Turske je podložna zemljotresima. Od većih gradova posebno je potresima ugrožen Istanbul.