Malo simpatično ribarsko mesto Milina nalazi se na jugu poluostrva Pilion. Samo poluostrvo Pilion oblast je neverovatne lepote i odlikuju ga bogata vegetacija, kristalno more i duge plaže. Upravo takav je gradić Milina koji iz godine u godinu privlači sve više turista. Ovaj biser Egejskog mora gleda na dva manja ostrva, Alatas i Prasoudas, do kojih se može stići čamcem.

Naziv Milina je slovenskog porekla i znači vodenica u bukvalnom prevodu. Osim što je predeo izuzetne lepote, ovo mestašce ima i interesantnu istoriju o kojoj svedoče i nalazišta koja se nalaze u blizini. Milina je sve do 1948. godine bila spojena sa susednim selom Glafko. Glavna istorijska znamenitost su ostaci hrišćanske crkve koja datira iz 5. i 6. veka. I ruševine antičkog grada Olizon koje se spominju u Homerovim spisima nalaze su u blizini Miline.

Zaštitni znak Miline i ono po čemu je mesto poznato su mnogobrojne skrivene uvale ali i zeleni maslinjaci. Plaže su uglavnom peščane i do nekih najlepših i najskrivenijih u uvalama može se stići jedino čamcem. U blizini sela nalazi se nekoliko fantastičnih plaža koje vredi posetiti. Najpopularnije su sigurno gradska plaža Milina koja je uska i šljunkovita, zatim plaže Mavri Petra, Agios Andreas, Marathias i Tzasteni. Svaka od ovih plaža može se pohvaliti kristalno čistom vodom i sa dosta zelenila koje pravi prirodni hlad.

Često se organizuju izleti i do ostalih plaža na Pilionu, a nije preterivanje kada se kaže da su plaže Piliona jedne od najlepših na Egejskom moru. Kristalno čista voda i strme zelene padine koje okružuju obalu su simbol ovog poluostrva. Zapadna strana Piliona je mirnija kada je reč o talasima i tu je more dosta toplije u odnosu na severno-istočnu stranu koja je poznata po jakim talasima. Kada je o plažama reč pretežno su peščane, mada ima i šljunkovitih i kamenitih. Najpoznatije plaže poluostrva Pilion su Agios Ioannis, Milipotamos, Papa Nero, Horefto, Fakistra, Damouchari, Mourtia i Potistika.