Lutraki sigurno jedan od lepših primorskih gradova u Grčkoj. Nalazi se u Korintskom zalivu, u podnožju planine Gerania, na Peloponezu. U ovom području klima je mediteranska, sa dugim i toplim letima. Kada tome dodamo prelepo more sa još lepšim plažama, prelepo okruženje i termalne izvore u blizini, dobijamo jedno od najpopularnijih turističkih mesta u Grčkoj. Loutraki je od Atine udaljen nekih 80 kilometara, a u njegovoj blizini nalaze se i MikenaEpidaurus, Nafpilion ali i Sparta i Olimpija Tirins.

Plaža u Loutrakiju je nagrađena plavom zastavicom za kvalitet i čistoću. More je u ovom delu Grčke dosta čisto, a borova šuma se spušta do same morske obale. Kada je reč o plažama u okolini puno je skrivenih do kojih se lako stiže brodom. Glavna plaža je velika i lepo uređena. Kao i kod većine grčkih letovališta i ovde uz kupljeno piće dobijete suncobran i ležaljku na korišćenje.Ovaj grad – banja jedna je od najstarijih u Grčkoj. Reč Lutro na grčkom znači kupatilo, pa je zbog termalnih izvora gradić i dobio naziv. U ovom delu Peloponeza na raspolaganju su Vam bazeni sa izvorskom vodom, turska kupatila, saune i različiti tretmani i masaže.

Na oko 16 kilometara od grada nalazi se Vouliagmeni laguna. Ova prelepa laguna okružena još lepšom prirodom je pravi raj za odmor. Prelepo čisto more, uređena plaža i caffe bar je sve što se ovde nalazi, a sve to je dovoljno za odmor za pamćenje.Lutraki je gradić koji je aktuelan tokom cele godine. Puno je mogućnosti za zabavu: bilo da volite diskoteke i barove ili opuštenu večeru sa prijateljima u nekoj taverni. Grad poseduje i igrališta za tenis, odbojku, košarku i ostale sportove, ali i umetničke galerije i bioskop. Nezaobilazan je i šoping, a ponuda u buticima i zlatarama u Loutrakiju je dosta bogata. Najpoznatiji barovi su Alterra, Queen coctail bar i bar Il Tramonto.