Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheim je jedno od najpopularnijih austrijskih banja i skijaških centara. Nalazi se na jugu Austrije, u pokrajini Koruška, u dolini reke Tifembah. Od Beograda je udaljeno 700 kilometara. Ovo turističko mesto pre svega poznato je kao oaza mira i lepih predela i orijentisano je na porodičan odmor.

 

Bad Kleinkirchheim

 

U ovom malom mestu nalaze se dve termalne banje: Sv Katarina i Romerbad. Temperatura vode u termalnim bazenima kreće se od 32-34 stepeni u unutrašnjim bazenima, i 28 stepeni u spoljašnjim. Posebno je uživanje u kupanju u bazenu koji okružuju snežne planine. Upravo zbog brojnih ski staza, bajkovitih alpskih kućica i termalnih izvora ovo austrijsko selo smatra se idealnim mestom za zimovanje.

 

Bad Kleinkirchheim

 

Ski centar Bad Klajnkirhajm ukupno poseduje 103 kilometara odlično uređenih ski staza, sa topovima za osnežavanje. Na 18 kilometara prostiru se plave staze, na 77 kilometara crvene, a 8 kilometara rezervisano je za crne staze. Najduža staza, na kojoj su se nekada održavala takmičenja za Svetski kup je Franc Klammer koja je dugačka 4,2 kilometra.

 

Bad Kleinkirchheim

 

Sistem žičara je takođe jako dobro organizovan. Ski centar poseduje 4 gondole, 6 sedežnica i 15 vučnih ski liftova. Maksimalan kapacitet žičara je 30.000 skijaša na sat. Čak 97% skijališta pokriveno je topovima za veštačko pravljenje snega što omogućava da sezona skijanja traje od novembra do aprila. Osim skijanja turistima je na raspolaganju i snowboard park i borderkros staza. Postoje i tri sankaške staze ukupne dužine 15 kilometara. Najviša izlazna stanica u ovom ski centru nalazi se na 2055 metara.

 

Bad Kleinkirchheim

 

Restorani / Kafići / Noćni provod

Bad Kleinkirchheim se može pohvaliti sa mnogo tradicionalnih rustičnih restorana i ne zna se koji je lepši i sa boljom kuhinjom. Neki od najboljih su restoran Adriana, restoran Landhouse, Trattlers Einkehr, restoran Hutter, restoran Die Gartenrast i mnogi drugi. U blizini mesta nalazi se i mnogo barova u kojima se može lepo pojesti ali i provesti. Neka od najpopularnijih mesta za izlazak su bar ZurQuelle, Ciketto, La Botte enoteca i Die Tranke.

 

Bad Kleinkirchheim

 

Ostale aktivnosti

Ovo turističko mesto osim što je poznato kao ski centar koji svojom ponudom staza može udovoljiti i početnicima i profesionalcima još je poznato po otvorenim bazenima sa termalnom vodom i rimskim termama. Za ovaj ski centar moglo bi se reći da poseduje mogućnosti za skoro sve sportove na snegu. Cross country skijanje je veoma popularno, ali i hiking kroz prelepe šumske staze. Dosta popularan je i golf na ledu, klizanje i curling.

 

Bad Kleinkirchheim

 

U termalnim banjama St Katherin i Romerbad možete uživati u wellness tretmanima. Na raspolaganju je otvoreni bazen u sklopu kupališta Romerbad, zatim saune, turska kupatila i sve vrste masaža.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Bad Kleinkirchheim.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 8226 puta