Cavtat

 

Cavtat je letovalište koje se nalazi na najjužnijoj tački dubrovačke rivijere. Ovaj mali gradić, nekada zvan Epidauros, danas broji nešto manje od 1500 stanovnika koji se ponose svojom dugom i bogatom istorijom. O istoriji Cavtata svedoče i arheološki lokaliteti, ostaci rimskih zidova, barokne crkve i manastiri. Dugačka rivijera, brojni kafići i barovi na plaži, ukusna mediteranska kuhinja i prelepe plaže zaštitni su znak ovog sve popularnijeg hrvatskog turističkog bisera.

 

Cavtat

Cavtat

Osim prelepog mora Cavtat je i grad koji je poznat po lepim palatama. Najpoznatija palata sigurno je Knežev dvor. Reč je o renesansnoj palati iz 16.veka koja je nekada bila sedište dubrovačkog kneza, a danas je muzej u kome je smešten veliki broj umetničkih dela.

 

Cavtat plaža

Cavtat plaža

 

Pored prelepih plaža zaštitni znak Cavtata je ulica za koju se kaže da je jedna od najdužih korzoa na hrvatskom primorju. Dugaćka je 7 kilometara i posebno je lepa u ranim večernjim satima kada je i najviše turista tu. U ovoj ulici smešten je spomenik naučniku Baltazaru Bogišiću.

 

Cavtat plaža, more

Cavtat plaža, more

 

U samom starom gradu nalazi se crkva Svetog Nikole koju još nazivaju i franjevačkim manastirom.

 

Cavtat pogled iz aviona

Cavtat pogled na more

 

Jedna od najlepših plaža u ovom delu hrvatskog primorja, a koja se nalazi na pola puta od Cavtata do obližnjeg gradiža Mlina, je plaža Plat. Plaža je šljunkovita i spoj je nekoliko manjih plaža. Većina plaža idealna je za porodice sa malom decom, a neke su prilagođene i ljubiteljima nudizma. Većina plaža, osim što ih odlikuje kristalno čista voda, karakteriše ih i platka obala. Jedina mana je što postoji samo jedan manji kafe bar.

 

Cavtat more

Cavtat more

 

Plaže u Cavtatu idealno su prilagožene ljubiteljima sportova na pesku, ali i sportovima na vodi poput surfovanja, ronjenja i jedrenja. Dosta popularne su i ture malim brodićima do obližnjih ostrva Lopuda, Koločepa ili Šipana.

 

Cene putovanja u Cavtatu možete proveriti u našoj ponudi.

Podeli:
Pregledano 9057 puta