Costa del Almeria

Costa del Almeria je obala neobičnog reljefa koja se proteže duž južnog dela Pirinejskog poluostrva. Glavni grad ove provincije je Almeria i osnovan je 955. godine kada je bio važna arapska luka, a danas je jedno od sve popularnijih letovališta za koje se naši turisti odlučuju. Ovaj živopisni mediteranski grad ima oko 200.000 stanovnika.

 

Costa del Almeria

 

Simbol grada, osim prelepog mora i još lepših plaža je tvrđava Alcazaba de Almeria. Podigli su je Mavari u srednjem veku. Ova oblast, tačnije Cabo de Gata, je proglašena za nacionalni park. Ovde se nalaze neke od najlepših prirodnih plaža u Španiji.

 

Costa del Almeria

 

Najpopularnija letovališta u ovom delu Andaluzije su Roquetas de Mar i Aguadulce. Prvo letovalište je od glavnog grada provincije udaljeno nekih 18 kilometara. Njegove plaže nagrađene su plavom zastavicom za uređenost, a letovalište se može pohvaliti sa 8000 metara lepih plaža. Osim plaža letovalište poseduje i tržni centar, akva park i puno restorana i barova.

 

Costa del Almeria

 

Susedno letovalište je Agvadulse i u njemu se nalaze neki od najboljih restorana sa ribljim specijalitetima. Barovi se nalaze na šetalištu uz more, a mesto se može pohvaliti i jako dobrim noćnim životom.

 

Costa del Almeria

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Španiju.

 

 

Podeli:
Pregledano 7528 puta