Crikvenica

 

Crikvenica je mali gradić u zapadnoj Hrvatskoj, u Kvarnerskom zalivu. Sastoji se iz četiri naselja: Crikvenice, Dramalja, Jadranova i Selca.  Grad se nalazi na najprometnijem mesti i ujedno je i najveća hrvatska luka, najbliži izlaz na more i od Rijeke je udaljen 35 kilometara.

 

Crikvenica, more, plaže

Crikvenica, more, plaže

 

Naselje je nastalo na ušću reke Dobračine u more i u prošlosti je bio bitna luka u ovom delu Evrope.

 

Najlepše plaže, Crikvenica

Najlepše plaže, Crikvenica

 

Crikvenička rivijera poznata je po prelepim uvalama i plažama, romantičnim i skrivenima ali i onim koje su prilagođene turistima, organizovanim i bučnim. Neke su peščane a ima i šljunčanih i kamenitih, zajedničko im je da su sve uredne i sa prelepom vodom. U Crikvenici je 1888. godine izgrađeno prvo javno morsko kupalište. Neke od najlepših plaža, nagrađene plavom zastavicom su Balustrada i gradska plaža u Dramlju, plaža Omorika u Selcu i plaža Rokan. Glavna plaža u Crikvenici prilagođena je osobama sa invaliditetom.

 

Plaža Kačjak, Crikvenica

Plaža Kačjak, Crikvenica

 

Neke od najpoznatijih plaža su plaža Kačjak, plaža Trstena, plaža Tepla, plaža Grabova, plaža Havišće i plaža Riviera.

 

Restorani / kafići / noćni život

 

Neki od najboljih restorana u Crikvenici su restoran Dida Crikvenica koji je osim po pristupačnim cenama poznat i po jako ukusnim domaćim jelima i jelima iz mora. Gostionica Zrinski je restoran sa jako prijatnim enterijereom i prijatnim osobljem i zbog toga se turisti uvek rado vraćaju ovde. Još neki od restorana su restoran Rubin i restoran tradicionalne hrane Galija.

 

Crikvenica, restorani, noćni život

Crikvenica, restorani, noćni život

 

Kada je o noćnom životu reč , iznad glavnog gradskog trga je nekoliko klubova. Ukoliko ste ljubitelji strane i domaće muzike i volite tematske žurke odličan izbor je diskoteka Pulse. Desetak kilometra od glavnog trga nalazi se najpoznatiji bar u Crikvenici, beach bar Bamboo. Ovo mesto savršeno je za zagrevanje sa društvom pre izlaska. U blizini njega nalazi se Sabbia, mesto koje je po danu restoran i lounge bar a noću jedno od omiljenih mesta za izlazak.

 

 

ene putovanja u Crikvenicu možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

Podeli:
Pregledano 16205 puta