Duće

 

Duće su jedno od najlepših manjih mesta u Hrvatskoj. Nalaze se u predelu između Jadranskog mora i mosorskog planinskog lanca, nedaleko od Omiša. Pre samo nekoliko godina ovde je živelo desetak porodica a danas se mesto razvilo u nekoliko naselja. U proteklih 50 godina razvilo se turistički pa su se naselja spojila, a mesto je jedno od najmirnijih, sa prelepim peščanim plažama i ljubaznim domaćinima.

 

Duće more, pogled sa doka

 

Duće je savršena turistička destinacija za porodice sa malom decom. Prekrasne peščane plaže protežu se u dužini od 6 kilometara od Dugog Rata do Omiša. I brojni kafići smešteni su na samoj obali pa se osim kupanja i izležavanja možete dobro provesti u nekom od njih.

 

Duće plaža, hlad

 

Najlepše plaže su plaža Golubinka i plaža Rogač.

 

duće, hrvatska, more, plaža

duće, hrvatska, more, plaža

 

U okolini nalaze se i stara sela, mahom u podnožju brda Mošnica. Reč je o tradicionalnim selima Staro Duće, Zeljovići i Jasenice. Sva sela su slična, sa kamenim ulicama i malim trgovima na kojima se nalazi crkva i škola, i maslinjacima po obodima. Od Duća su udaljena nekih 10 minuta vožnje a ono što ćete zateći tamo ostaviće vas bez daha.

 

Cene putovanja u Duće možete proveriti u našoj ponudi.

Podeli:
Pregledano 3499 puta