Faro

Jedna od najposećenijih destinacija na južnoj obali Portugala je Faro. Ovaj istorijski grad poznat je i po prelepim, dugim peščanim plažama i dobrom noćnom životu.

 

 

Pod portugalsku vlast Faro potpada 1249. godine kada ga je oslobodio kralj Alfonso III, a 1266. godine Faro dobija status kraljevskog grada. Grad je nekoliko puta menjao svoje ime: prvo se zvao Santa Maria, zatim Huan.

 

Faro

 

Sigurno najprivlačniji deo grada je Kidade Velha koji se nalazi u blizini luke. Ovaj stari deo grada odiše istorijom i čine ga simpatične kaldrmisane ulice i kuće koje prikazuju mavarski uticaj na arhitekturu. Ovaj deo grada okružen je delovima nekadašnje rimske tvrđave.

 

Faro

 

Još jedan od simbola ovog portugalskog grada je Capela Do Ossos poznatija kao Kapela kostiju. Nalazi se u crkvi Igrea do Cormo. Ova kapela specifična je zbog toga što su u njoj uzidane lobanje 1200 monaha. Ovo zdanje izgrađeno je u 19. veku.

 

Faro

 

U muzeju Municipal, koji se nalazi u manastiru iz 16. veka, izloženi su jako zanimljivi predmeti pa se obilazak ovog muzeja preporučuje. Ovde možete videti zbirku artefakata iz rimskog perioda, ali i mnoge skulpture i statue koje potiču iz nekadašnjeg Rimskog carstva.

 

Faro

 

Ono što je najzanimljivije turistima je gradska plaža, Playa de Faro. Dugačka je nekoliko kilometara i odlikuje je jako fin pesak i plićak. Za iskusnije, na nekim mestima na plaži od obale odmah kreće malo dublja voda. Prelepa plaža nalazi se i u ne tako udaljenom Algarveu.

 

Faro

 

Faro je univerzitetski grad pa je u skladu sa tim i noćni život dosta bogat. Najveći broj klubova i kafića nalazi se u ulici Rua do Prior i u svim susednim ulicama. Mnogi klubovi otvoreni su do jutra.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Leto.

 

 

 

 

Podeli:
Pregledano 10567 puta