Krvavec

Skijalište Krvavec nalazi se u podnožju Kamniških Alpa. Ovo skijalište je po mnogim anketama proglašeno za jedno od najboljih u ovom delu Evrope. Oko 35 kilometara uređenih staza kompletno je pokriveno topovima za osnežavanje pa je moguće skijati od decembra do kraja aprila. Skijalište se nalazi nedaleko od Kranja, na oko 25 kilometara od Ljubljane.

 

Krvavec

 

Krvavec se nalazi na nadmorskoj visini do 1971 metar. Kada je reč o stazama one su različitih težina, prilagođene i rekreativcima i početnicima, ali ima i staza koje mogu koristiti profesionalni skijaši. Ovo skijalište dobitnik je nagrade Kristalne snežne pahuljice koja se dodeljuje najboljim skijalištima.

 

Krvavec

 

Od 35 kilometara staza najviše je crvenih i crnih. Zbog toga je ovo skijalište pre svega namenjeno naprednijim skijašima, a tu reputaciju Krvavec je stekao ne samo zbog strmih staza već i zbog toga što ranije ovde nije bilo staza za početnike i decu. Poslednjih godina lakše staze su uređene pa je skijalište prilagođeno svim nivoima.

 

Krvavec

 

Krvavec nudi 7 kilometara lakih staza, oko 15 kilometara staza srednje težine, a 7 kilometara rezervisano je za teže staze. Skijaši mogu uživati u stazama Ror, Luža, Haneka, Proga mimo depandanse, Žeton, Triglavska, Zvog, Neteptana proga Zvoh, Njivece… Ukupna dužina staza je 33 kilometara i nalaze se na visinama od 604 do 1973 metara nadmorske visine. Sve staze povezane su sistemom žičara i skijalište poseduje 4 dvosedežnice i 7 ski liftova kapaciteta oko 9000 skijaša na sat.

 

Krvavec

 

Restorani / Kafići / Shopping

U samom Krvavecu nalazi se pet restorana i još toliko malih barova. U mestima u blizini ski centra nalaze se još neki restorani i gostionice, ali i kafići u kojima možete predahnuti posle celodnevnog uživanja na snegu. Neki od restorana sa najukusnijom hranom su Gostilna pod Krvavcem, Gostosce Mili vrh, gostilna Kristof, Dvor Jezersek i gostilna Ancka.

 

Krvavec

 

Ostale aktivnosti

U proteklih nekoliko godina Krvavec je osim uređenih staza za sve nivoe skijaša svoju ponudu dopunio i uređenim fun parkom za snowboarding. U školi skijanja možete učiti alpsko skijanje, carving, telemark i snowboarding ili iznajmiti ili servisirati skijašku opremu. Osim regularnih staza skijalište poseduje i poligon za početnike i dečju stazu i vrtuljak, poligon za takmičenja i stazu sa elektronskim merenjem vremena.

 

Krvavec

 

Snežni park Krvavec namenjen je snowboarderima i skijašima koji se žele okušati na skakaonicama. Dužine je 800 metara i ima 6 skakaonica, od 3 do 12 metara.

 

Krvavec

 

Noćno sankanje je još jedna atrakcija na snegu koju nudi Krvavec. Sanka se po delimično osvetljenoj stazi, prilagođenoj baš ovoj vrsti zimskog sporta. Staza je otvorena svakog petka i subote, a za vreme školskog raspusta otvorena je svakog dana.

 

Krvavec

 

Manner dečji park namenjen je najmlađim skijašima. Sadrži dve manje skakaonice i nalazi se u živopisnom šumskom ambijentu. Nalazi se na području vučnice Luža.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Krvavec.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6638 puta