Les Menuires

U samom srcu Olimpijske Savoje nalazi se Les Menuires, na nadmorskoj visini od 1450 do 2850 metara. Čini ga pet dobro povezanih celina. Ski centar Les Menuires ima 77 ski staza (12 zelenih, 35 plavih, 24 crvenih i 6 crnih) koje su ukupne dužine 160 km. Staze su pokrivene sa čak 418 topova za pravljenje snega, što garantuje sneg na stazama tokom cele zimske sezone. Resort se sastoji iz pet manjih celina: Croisette, Brelin, Preyerand, Fontanettes i Reberty, a sva ova mesta povezana su ski busom koji saobraća tokom čitavog dana. Les Menuires obiluje stazama koje su duge i široke, pogodne kako za početnike tako i za vrhunske skijaše.

 

 

Ono na šta prvo pomislimo kada govorimo o ovom ski resortu je impresivan alpski pejzaž, puno sunca i kvalitetne staze za skijanje. Iako je Les Menuires prilagođen pretežno porodicama sa malom decom, skijalište nudi puno toga svim generacijama skijaša. Sve staze u ovom mestu su dobro povezane liftovima sa ostalim mestima. Početnicima je namenjeno pet različitih staza, stacioniranih u različitim delovima odmarališta. Oni malo napredniji i iskusniji mogu skijati na stazama koje se nalaze na 2850 metara nadmorske visine. Na severnoj strani planine staze se međusobno ukrštaju, one malo zahtevnije, a crvene i crne su veliki izazov čak i za profesionalce.

 

 

Restorani / Kafići / Shopping

Kao jedno od vodećih ski resorta u Francuskoj Les Menuires je mesto koje odgovara svim generacijama turista. Čitavo odmaralište je uređeno tako da se do svakog mesta lako stiže. Veliki broj restorana otvoren je poslednjih godina na planini, od onih ekskluzivnijih do skromnije uređenih tako da odišu tradicijom i istorijom. Restoran Tilbury je malo ekskluzivniji restoran koji se izuzetno trudi oko kvaliteta svoje hrane, pa na meniju osim salata koje su specijalitet nudi i različite vrste najkvalitetnijeg  mesa, sireva, vina. U dolini Bellville smešten je restoran Pepe Nicolas. Pogled sa terase restorana na prelepu dolinu ostavlja posetioce bez daha, a raznovrstan meni zadovoljiće i one sa istančanim ukusom kada je reč o hrani i usluzi. Najbolji biftek i sireve služe u restoranu The Loy, koji se nalazi na padinama Svetog Martina. Prelepa bašta restorana gleda na dolinu i pravi je raj za posetioce. Obavezno treba posetiti i restoran La Bouitte 3 i Hillary.

 

 

Jedan od boljih i popularnijih barova je Cave des Belleville koji nudi široku ponudu najrazličitijih francuskih vina. Kada je reč o diskotekama u Les Menuiresu, u Le Mousse se neretko organizuju koncerti i žurke koje privlače mlade sa čitave planine. Le Leeberty je noćni klub u kome je, kako turisti kažu, zagarantovan najbolji provod. Klub je moderno uređen, a pušta se disko i pop muzika.

 

 

Ostale aktivnosti

Osim uređenih staza o kojima smo pričali, Les Menuires je mesto koje turistima nudi upoznavanje sa njegovim kulturnim nasleđem i tradicijom. U dolini Bellvilla raštrkane su male crkvice, kapele, alpske farme koje nije loše posetiti. Organizuju se i seoski festivali na kojima se predstavljaju život i navike starosedeoca ovog područja. Mesto poseduje i dva bioskopa za one koji se odluče na to. Planinarenje je dosta aktuelno u ovom resortu i svakodnevno se organizuju ture sa vodičima koji turiste upoznaju sa planinom. Osim planinarenja, čari planine se mogu upoznati i ona se može obići i na iznajmljenim konjima. U samom centru resorta nalazi se snow park, klizalište, vrtić za decu, otvoreni bazen sa toplom vodom i sportski centar sa zatvorenim bazenom.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Les Menuires.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 6436 puta