Lloret de Mar

Ovo popularno turističko letovalište na mediteranskoj obali jedno je od najposećenijih u Španiji. Prvo naselje osnovano je pre više od hiljadu godina pa se može pohvaliti bogatom istorijom, kulturom i arhitekturom, koje, u kombinaciji sa prelepim plažama čine Ljoret rajem za uživanje i odmor.

 

Lloret de Mar

 

O bogatoj istoriji ovog gradića svedoče i brojni spomenici po gradu. Najpoznatiji su spomenik La Sardana koji je podignut 1971. godine i spomenik L Esguard. Jedan od simbola Lloreta je crkva Sant Roma. Urađena je u katalonskom gotskom stilu i pretpostavlja se da je podignuta 1520. godine.

 

Lloret de Mar

 

Dvorac svetog Jovana je takođe simbol grada. Izgrađen je u 11. veku i tada se koristio radi odbrane grada od napada sa mora. Tokom svog postojanja promenio je mnoge vladare Katalonije, a u 14. veku je dvorac delimično bio uništen. Danas mu je vraćen pređašnji izgled i prava je turistička atrakcija Lloreta.

 

Lloret de Mar

 

Bašte Santa Clotilde su mesto od koga zastaje dah. Inspirisane su italijanskom renesansom i nalaze se na vrhu litice odakle se pruža prelepi pogled na more. Ove bašte zanimljive su zbog velikog broja bronzanih statua, fontana i jezera ali i velikog broja različitih biljaka koje rastu ovde.

 

Lloret de Mar

 

Većina plaža Lloreta nagrađeno je plavim zastavicama. Plaže su pravi magnet za turiste i ima različitih: od peskovitih i kamenitih do nudističkih i plaža sa konstantno dobrim provodom. Glavna plaža je Lloret koja je dugačka 1630 metara. Na njoj se nalazi puno barova, restorana i smeštena je tačno u centru gradića. Na njoj se možete okušati u brojnim sportovima na vodi, ali i iznajmiti ležaljke i suncobrane.

 

Lloret de Mar

 

Oko kilometar južno od grada nalazi se plaža Fenals, takođe opremljena restoranima i barovima. Dugačka je nekih 700 metara. Ono po čemu je plaža poznata je prelepa, kristalno čista voda. Plaža je dosta mirna, zaklonjena u uvali.

 

Lloret de Mar

 

Lloret je prestonica Costa Brave i ujedno i prestonica noćnog života. Najpopularniji klubovi u Lloretu su El pub Lloret, Rabbies bar, Shake bar, Bar room, Disco Tropics, Disco Colossos i Yates Hard rock klub.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Španiju.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 9366 puta