Makarska

 

Makarska je grad u Hrvatskoj koji se nalazi u Splitsko – dalmatinskoj županiji. Pretpostavlja se da je dobio ime po obližnjem naselju Makar. Nalazi se u srednjoj Dalmaciji, izmežu planine Biokova i Jadranskog mora. Grad se smestio u prirodnoj luci između dva poluostrva Osejava i Sveti Petar. Grad je podjednako poznat i po predivnom moru i po jako dobrom noćnom životu, sve u svemu Makarska je grad koji svakome može ponuditi po nešto.

 

Makarska rivijera

Makarska rivijera

 

Makarska rivijera jedinstvena je po tome što je smeštena podno planine Biokovo i o lepoti ovih predela svedoči to da je pre nekoliko decenija ova lepota proglažena parkom prirode.

 

Kamen Brela, Makarska

Kamen Brela, Makarska

 

Kamen Brela je jedan od simbola Makarske i uglavnom i celokupnom hrvatskog turizma. Nalazi se u Brelima, na plaži Punta Rata. Reč je o steni koja izranja iz mora na kojoj raste drveće.

 

Osejava šuma, Makarska

Osejava šuma, Makarska

 

Osejava je prelepa šuma koja povezuje Makarsku i Tučepe. Prava je oaza mira, jako popularna za trčanje, vožnju bicikla ili šetnju. Ono po čemu je najpoznatiji park, osim finog vazduha, je i pogled na more i ka Biokovu.

 

Makarska plaže, more

Makarska plaže, more

 

Ono po čemu je Makarska najpoznatija su plaže koje važe za možda i najlepše u Hrvatskoj. Najpoznatija plaža u Makarskoj je Punta Rata, koja se nalazi u Brelima. FOrbes ju je svojevremenom proglasio i najlepšom plažom na svetu. Plaža je jako mirna, idealna za parove i porodice za decom. Plaža Tučepi je najduža u Makarskoj i osim po kristalnoj vodi i lepom pesku poznata je i po pogledu na Biokovo koji je nestvaran.

 

Plaža Vruja, Makarska, Hrvatska

Plaža Vruja, Makarska, Hrvatska

 

Plaža Vruja nalazi se šest kilometara severno od Brela i poseban čar joj daju litice koje se nadvijaju nad njom. Upravo zbog toga je plaža malo izolovana, ali postoje i ture kojima se brodićem stiže u ovu oazu mira. Plaža je popularna i za nudiste.

 

Nugal plaža, koja ostavlja bez daha

Nugal plaža, koja ostavlja bez daha

 

Još jedna od plaža koja ostavlja bez daha je Nugal. Nalazi se skrivena između visokih podbiokovskih litica i u pozadini plaže nalazi se šuma Osejava.

 

Restorani / kafići / noćni život

 

U dobrim tradicionalnim restoranima i konobama u Makarskoj možete probati tipična dalmatinska jela kao što su pašticada, peka, jagnjetina na žaru, salatu od hobotnice ili specijalitet crni rižoto od siše. Domaći kuvari u skoro svim restoranima su pravi mađioničari za pripremu ukusne ribe na grilu. Neki od najposećenijih su restoran Jež, konoba Kalalarga, restoran Timun i restoran Hrpina.

 

Noćni život u Makarskoj

Noćni život u Makarskoj

 

Noćni život u Makarskoj je posebna priča. Ne morate izgubiti puno vremena u traženju dobrog mesta za zabavu jer je Makarska jedini grad u Dalmaciji u kome se svi klubovi nalaze u centru grada. Nazivaju je još i Mekom noćnog života u Hrvatskoj. beach bar Buba nalazi se na samoj obali, na šljunčanoj plaži na kojoj su tokom celog dana žurke dok je noćno program rezervisan za koncerte i nastupe poznatij DJ – eva. Petar Pan je jedan od najpopularnijih klubova u Makarskoj i otvoren je samo tokom sezone. Klub može primiti i do 1000 posetilaca i nalazi se u blizini luke. Program kluba uključuju i nastupe domaćih izvođača ali i RNB žurke, kao i nastupe međunarodno priznatih DJ – eva. Neki od najpopularnijih barova su koktel bar Smile, bar Medin i bar Lištun.

 

Cene putovanja u Makarsku možete proveriti u našoj ponudi.

Podeli:
Pregledano 8511 puta