Mellieha

Mellieha je selo koje se nalazi u severozapadnom delu Malte. Zanimljivo je da ime sela potiče od arapske reči i znači so. Selo je jedno od najatraktivnijih letnjih odmarališta na Malti i poznato je po peščanim plažama i jako čistom moru. Ovde se nalazi i najveća peščana plaža na Malti, Ghadira. Osim toga, selo je poznato i po lepim restoranima i hotelima.

 

Mellieha

 

Omiljeno mesto turista, a pre svega porodica sa malom decom, je Ghadira Beach. Na ovoj plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a možete i koristiti deo plaže na kome možete postaviti svoje. Osim kupanja ovde možete uživati u različitim aktivnostima na vodi poput parasejlinga.

 

 

Prema arheološkim otkrićima selo je bilo naseljeno još u vreme neolita, da bi kasnije, nakon dolaska Arapa selo bilo napušteno. Sa dolaskom Vitezova mesto ponovo biva oživljeno i kreće da se razvija. Ono što je zanimljivo je da su domaćini ovde jako gostoprimljivi i naklonjeni turistima.

 

 

Jedna od glavnih znamenitosti Melliehe je Crvena kula ili katedrala Svete Agate. Ova kula nadgleda zalive Millieha i Ghajn Tuffieha, a sagrađena je 1647. godine.

 

Mellieha

 

U blizini sela nalazi se Armier Beach. Iz ovog peščanog zaliva pruža se prelepi pogled na Comino i Gozo, a na plaži se nalazi i nekoliko restorana i barova.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Maltu.

 

 

Podeli:
Pregledano 8948 puta