Mljet

 

Mljet je ostrvo u hrvatskom delu Jadranskog mora i jedno od najvećih južnodalmatisnkih ostrva. Najveće je ostrvo u dubrovačkom arhipelagau u čijoj se blizini nalazi. Odim po plažama ostrvo je poznato po šumama alepskog bora i hrasta crnike, ali i po bogatim životinjskom svetu. Jedno je od najpošumljenijih i najzelenijih hrvatskih ostrva i zapadni deo njega zaštićen je kao nacionalni park. Površina ostrva je 100 kvadratnih kilometara i više od 70% pokriveno je šumom.

 

"<yoastmark

 

Mljet je poznat po lepim plažama i uvalama i do većine se može doći samo brodićima. Većina plaža idealna je za decu i starije osobe, a peščane plaže nalaze se na južnoj strani ostrva.  Neke od najlepših uvala su Okulje, Prožura, SObra i Polače, zatim tu su uvale Garma i Sutmiholjska koje su poznate po skrivenim šljunčanim plažama i kristalno čistom moru.

 

"<yoastmark

 

Velika i mala Saplunara u kilometar i po dugačke uvale koje se nalaze na vrhu ostrva Mljet.  Ova dugačka uvala okružena je borovom šumom. Saplunara se sastoji od dve peščane plaže i zanimljivo je da se ovde nalaze biljne vrste koje se ne mogu naći nigde drugde. Plaže su obeležene plavom zastavicom i gotovo nikad nema gužve.

 

"<yoastmark

 

U blizini plaže Saplunara nalazi se i skrivena peščana uvala Blaci.

 

"<yoastmark

 

Peščana plaža Sutmiholjska jedna je od najpopularnijih plaža na otoku poznata po prelepoj prirodi kojom je okružena. Nalazi se u središnjem delu Mljeta, u blizini mesta Babino polje.

 

"<yoastmark

 

Nacionalni park Mljet i njegovo Veliko i Malo jezero su prirodni fenomeni koje morate posetiti kada ste na ostrvu. Na Velikom jezeru nalaze se i prelepo plaže Vrbovačka i Kapela.

 

"<yoastmark

 

Cene putovanja na Mljet možete proveriti u našoj ponudi.

Podeli:
Pregledano 8637 puta