Ostrvo Čiovo

 

Čiovo je mirno i slikovito ostrvo u Hrvatskoj, udaljeno 3 kilometara od Trogira. Poznato je po prelepim plažama i beskrajnom plavetnilu mora, sa zelenim brdima.  Jedno od najpoznatijih mesta na ostrvu je Mastrinka koja je nekada bila sastavni deo Albanije. U njenoj blizini nalaze se i Slatine i Žedno. Ostvo ima 200 stanovnika i na njemu se nalazi nekoliko restorana i prodavnica.

 

Hrvatska, Ostrvo Čiovo, more

Hrvatska, Ostrvo Čiovo, more

 

Glavna plaža u Mastrinci je dugačka i šljunkovita, sa kristalnim morem i bujnim četinarima koji prave prirodan hlad. Plaža je opremljena i parkingom i kabinama za presvlačenje.

 

Glavna plaža u Mastrinci

Glavna plaža u Mastrinci

 

U blizini naselja Arbanija nalazi se plaža Sveti Krst koja je poznata kao idealno mesto za porodice ali i za one koji vole vodene sportove i generalno rekreaciju na vodi. U blizni plaže nalazi se nekoliko restorana i kafića.

 

plaža Sveti Krst, Hrvatska

plaža Sveti Krst

 

Šljunkovita plaža Svetog Jere nalazi se u uvali Miševac, nadomak istoimene kapele. Plaža je zaštićena borovima, a nedaleko od obale nalazi se i kafić.

 

plaža Svetog Jere, hrvatska

plaža Svetog Jere, hrvatska

 

Još jedna od prelepih plaža u blizini Trogira je i plaža Pantan. Oivičena je borovima i dugačka nekih 500 metara. Plaža je kombinacija peska i šljunka i idealna je za porodice sa malom decom. Na plaži se nalazi nekoliko barova od kojih je najpoznatiji Mosquito.

 

Ostrvo Čiovo, plaža, pogled na more

Ostrvo Čiovo

Cene putovanja na Čiovo možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

Podeli:
Pregledano 5891 puta