Ostrvo Čiovo

 

Čiovo je mirno i slikovito ostrvo u Hrvatskoj, udaljeno 3 kilometara od Trogira. Poznato je po prelepim plažama i beskrajnom plavetnilu mora, sa zelenim brdima.  Jedno od najpoznatijih mesta na ostrvu je Mastrinka koja je nekada bila sastavni deo Albanije. U njenoj blizini nalaze se i Slatine i Žedno. Ostvo ima 200 stanovnika i na njemu se nalazi nekoliko restorana i prodavnica.

 

 

Glavna plaža u Mastrinci je dugačka i šljunkovita, sa kristalnim morem i bujnim četinarima koji prave prirodan hlad. Plaža je opremljena i parkingom i kabinama za presvlačenje.

 

 

U blizini naselja Arbanija nalazi se plaća Sveti Krst koja je poznata kao idealno mesto za porodice ali i za one koji vole vodene sportove i generalno rekreaciju na vodi. U blizni plaže nalazi se nekoliko restorana i kafića.

 

 

Šljunkovita plaža Svetog Jere nalazi se u uvali Miševac, nadomak istoimene kapele. Plaža je zaštićena borovima, a nedaleko od obale nalazi se i kafić.

 

 

Još jedna od prelepih plaža u blizini Trogira je i plaža Pantan. Oivičena je borovima i dugačka nekih 500 metara. Plaža je kombinacija peska i šljunka i idealna je za porodice sa malom decom. Na plaži se nalazi nekoliko barova od kojih je najpoznatiji Mosquito.

 

 

Cene putovanja na Čiovo možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

Podeli:
Pregledano 168 puta