Paradiski la Plagne

Ski centar La Plagne pokriva područje od skoro 10.000 hektara, ima ukupno 134 staze koje dosežu oko 225 km. Sastoji se od šest visinskih skijaških naselja u podnožju skijaških staza: Aime la Plagne (2100 m), Belle Plagne (2050 m), Plagne Villages/Soleil (2050 m), Plagne Bellacote (1930 m), Plagne Centre (1970 m) i Plagne 1800 (1800 m). Nalazi se na nadmorskoj visini od 3250 metara što omogućava da se mesto nalazi pod snegom tokom čitave sezone. Ski centar čine sledeća odmarališta: Aime La Plagne, Belle Plagne, Plagne Soleil, Plagne Bellecôte, Plagne Centre, Plagne Villages, Plagne 1800, Les Coches, Montchavin i Champagny.

 

 

Šezdeset ski liftova zaduženo je za prevoženje skijaša od mesta do mesta, a osim toga mesto poseduje i 9 gondola i 35 sedežnica. U La Plagneu se nalaze i 3 dobro organizovana snowparka (Bellecote, Montchavin i Champagny en Vanoise). Svi parkovi imaju halfpipe, veliki broj raznih elemenata. Tu je i boarder-cross staza.

 

 

U podnožju La Plagne se nalazi i Olimpijska bob staza izgrađena za potrebe Zimskih Olimpijskih igara. Ova bob staza važi za jednu od najboljih na svetu, duga je 1500 m, omogućava brzine kretanja od preko 100 km/h, i dostupna je turistima na korišćenje.

Restorani / Kafići / Shopping

U La Plagnu ćete pronaći odličnu zabavu u klubovima i diskotekama. Jedan od najpopularnijih barova je Le Cosy, koji se u nekom trenutku večeri pretvara u noćni klub. Zanimljivo je da klub organizuje prevoz turista do njega iz ostalih delova resorta autobusom. Dobar provod traje do jutra. Jedan od omiljenih klubova lokalnog stanovništva i turista je Igloo Igloo Bar. Tokom skijaške sezone svake večeri se organizuju live koncerti, a nekim danima za dobru atmosferu zadužen je DJ. Klub nudi širok izbor pića uključujući domaće koktele koje ne bi trebalo propustiti i kvalitetno francusko vino po vrlo pristupačnim cenama. The Saloon Bar je mesto koje je otvoreno duže od ostalih noćnih klubova i to je lokal gde se može čuti popularna muzika za koju je zadužen DJ.

 

 

Široka je i ponuda finih restorana za obedovanje i predah od celodnevnih aktivnosti na snegu. Na vrhu seoske stanice Pierres Blanc nalazi se restoran Les Coches, sa predivnim pogledom i terasom koja je savršena za odmaranje i uživanje u planinskoj idili. Brzi ručak na terasi po pristupačnim cenama nudi restoran Le Loup Blance koji se nalazi u mestu Plagne 1800. Na oko 100 metara od stanice u Plagne Bellacote nalazi se simpatičan bar i restoran Spitting Feathers Pub. Bar nudi veliki izbor flaširanih uvoznih piva poput Peroni, Grolsch, Grolsch Weizen, St Stefanus Biere d’Abbaye i Meantime London Ale, a poznavaoci i ljubitelji ovog pića sigurno će uživati. Italijansku i Savoyard kuhinju možete probati u restoranu La Chalet de Maitre Kanter. Restoran je uređen u modernom stilu u kombinaciji sa drvetom. Uređen po ugledu na mala alpska sela, tačnije domaćinstva, je restoran La Ferme koji se nalazi u mestu Plagne Bellecote.

Ostale aktivnosti

Paradiski je zaista ogromna skijaška regija, tako da će iskusnijim i tehnički zahtevnijim skijašima i snowboarderima predstavljati pravi izazov. Dodatne aktivnosti uključuju panoramske letove helikopterom, paragliding, vožnju snežnim vozilima (quad, ski-doo), penjanje u ledu na 22 m visoki toranj, vožnju u bobu (prava bob staza u podnožju Plagne 1800 naselja), paintball, squash itd. Na raspolaganju su i polivalentne dvorane kao i brojni bazeni, a nije zgoreg pomenuti ogromni otvoreni bazen u Plagne Bellecoteu koji se vidi sa skijališta. Nedaleko od la Plagna nalazi se ski resort Les Arcs koji takođe ima štošta da ponudi turistima. Les Arcs je jedno od retkih skijališta koje ima svoju olimpijsku speed skiing stazu The Flying Kilometre. Ovde se možete, pod budnim okom profesionalnih instruktora, spustiti brzinom od preko 100 km/h i eventualno osvojiti koju od medalja. Spomenimo i Apocalypse snowpark u podnožju Claire Blanc žičare sa mnoštvom elemenata i kickera, kao i boardercross stazu ispod Col de La Chal vrha (2600 m). Za ljubitelje nordijskog skijanja postoji 15 km duga staza u nacionalnom parku Vanoise. 

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Paradiski la Plagne.

 

 

Podeli:
Pregledano 6316 puta