Piso Krioneri

Plaža Piso Krioneri se nalazi odmah iza gradske plaže Krioneri, dobro je zaštićena iza brda poznatog kao Sveti Atanasije, nazvanog po crkvici koja leži na njenom vrhu. Ovaj prirodni zaklon štiti plažu od loših vremenskih uslova. Piso Krioneri je mala šljunkovita plaža na kojoj su obično manje gužve. Krupan kamen na njoj zna da bude nezgodan za hodanje, ali zato garantuje savršeno čisto i prozirno more smaragdno-zelene boje. 

 

 

Desno od plaže je stena Kremidas (u prevodu “crni luk”), a iza nje Skordas (u prevodu “beli luk”). Manja je od plaže Krioneri, ima dosta ljudi, ali gužva nikad nije prevelika. Na levom kraju ima dosta stena i svaka ima naziv (po obliku odnosno po onome na šta podseća) što čini mesto dobrim za ljubitelje snorkelinga. Iza njih se krije nekoliko manjih pećina i skrivenih neorganizovanih plažica. Posetiocima preporučujemo da obiđu i ostrvo Device Marije i stene Skordas i Kremidas koje se nalaze levo od pomenutog ostrva.

 

 

I pored toga što je manja (dugačka je nepunih 100 i široka između 30 i 50 metara) i manje popularna od glavne gradske plaže, dobro je organizovana i ima dovoljno sadržaja. Na brdu iznad plaže, u hladu platana, postoji mali restoran, a tu je i tuš. U blizini ima dosta kafića i taverni, ali ih ima i na samoj plaži. Možete uzeti ležaljke i suncobrane (kao i na susednoj gradskoj plaži, plaćaju se bez obzira da li ste naručili piće), a najbliži supermarket je Carrefour Express.

 

Piso Krioneri

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Pargu.

 

 

Podeli:
Pregledano 8491 puta