Siviri

Siviri je selo u zapadnoj Kasandri koje se nalazi 9 km daleko od Kalitee. Sagrađeno je u obliku amfiteatra duž peščane obale. Tokom letnjih meseci, kao i svako drugo priobalno selo na Halkidikiju a naročito na prvom prstu, puno je stranih i grčkih turista koji ovde dolaze da bi se kupali i degustirali specijalitete u ribljim tavernama kraj mora.

 

 

Siviri je čuven zbog Festivala Kasandre koji se održava svake godine u julu i avgustu u velikom amfiteatru smeštenom kraj Sivirija. U Siviriju u našoj ponudi postoji veliki broj vila apartmanskog tipa smeštaja ili hotela koji mogu da Vam obezbede sve lagodnosti neophodne za nezaboravno porodično letovanje.

 

 

Restorani i kafići 

Mesto je malo, ali ima sve sadržaje koji su potrebni za mirno, porodično letovanje. Taverne i restorani brze hrane, pekare, mesare, poslastičarnice i picerije nalaze se u samom mestu. Na samoj obali postoje fino uređene taverne sa lepim baštama. Alkioni restoran, istoimenog hotela, mogao bi biti Vaš izbor za uživanje u pogledu i tradicionalnoj grčkoj kuhinji.

Shopping / Kupovina / Marketi

Na ulazu u samo mesto postoji supermarket Masoutis za povoljnije snabdevanje. U Siviriju se nalazi i nekoliko manjih prodavnica za osnovno snabdevanje, ulični prodavci voća i povrća, kao i suvenirnica, ali za veći shopping preporučljivo je otići do Kalitee.

Plaža

Siviri ima dugu peščanu plažu, ne mnogo široku. Plaža je okružena zelenilom koje karakteriše ovo naselje. Plaža je dobro organizovana, sa suncobranima i ležaljkama za iznajmljivanje. More je kristalno čisto, plitko i bezbedno za kupanje, idealno za porodice sa malom decom. Treba imati u vidu da postoje delovi gde se na ulazu u more nalazi šljunak i kamenje u dužini od nekoliko metara, a odatle je sitan i ugodan pesak.

 

 

Ležaljke se uglavnom dobijaju uz kupljeno osveženje, a postoji i slobodan prostor za posetioce sa sopstvenom opremom.

 

 

Noćni život i provod

Siviri može biti Vaš izbor ukoliko ste pristalica pravog odmora daleko od gužve uz predivne zalaske sunca u mirnom, simpatičnom grčkom primorskom selu.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Siviri.


 

 

 

GPS: 40.03720939708618N  23.35914373397827E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 31595 puta