Skala Fourka

Furka se nalazi na zapadnoj obali Kasandre, oko 95 kilometara od Soluna i svake godine privlači veliki broj turista. Skala Furka se odlikuje spojem savremene i tradicionalne Grčke. U obalnom delu ćete naći moderne hotele, dok se u unutrašnjosti nalazi prelepo tradicionalno seoce. Nalazi se na 99 kilometara južno od Soluna, a do nje se dolazi putem koji od letovališta Kalitea na istočnoj obali (udaljenog 14,5 km) vodi preko grada Kasandrije za zapadnu obalu.

 

 

Furka kombinuje prirodne lepote i istoriju sa modernim sadržajima i noćnim životom. Mesto je okruženo bogatom borovom šumom i maslinjacima, što čini Furku malim rajem Halkidikija. Sunce sija tokom cele godine, a zalazak sunca je poseban doživljaj – kako se sunce spušta iza mora, nebo postaje ukrašeno crvenim, purpurnim i narandžastim tonovima.

Restorani i kafići 

Mesto je savršeno za one koji žele opuštajući mir i odmor, kao i za porodice sa decom. Na samoj obali, uz plažu nalaze se dve lepe taverne sa fantastičnim pogledom na more, ali i veliki broj privatnih kuća. Jedan od najpoznatijih restorana je Anassa i toplo ga preporučujemo. Možete uživati u mediteranskoj kuhinji i ribljim specijalitetima. Mali, simpatično uređeni trg je centar dešavanja u Furci. Ovde su skoncentrisani kafići, prodavnice, taverne, nekoliko igraonica za decu. 

Shopping / Kupovina / Marketi

Od velikih supermarketa u Fourki postoji Masoutis i Arvanitidis, tako da ne morate brinuti oko snabdevanja namirnicama. Za sve veće kupovine, ali i za bogatiji noćni život i interesantnije večernje šetnje Kallithea je udaljena svega 10-ak kilometara.

Plaža

Plaža u Furki je peščana, jako lepo organizovana, sa ležaljkama, suncobranima i puno mogućnosti za bavljenje vodenim sportovima, od pedalina do džet ski-ja. More je plavo, kristalno čisto, a plaža je dobila Plavu zastavicu, najveće Evropsko priznanje za čistoću plaža. U blizini plaže nalazi se mala luka za ribarske brodove.

 

 

Noćni život i provod

Pored prirodnih lepota turisti mogu uživati u obilasku gradića koji zaista ima šta da ponudi. Veliki broj restorana, taverni i kafića odlikuje Furku, tako da ćete, sigurni smo, uživati u ovom šarmantnom grčkom mestašcu.

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Skala Fourku.


 

 


GPS: 39.99959403321576N  23.38240385055542E

 

 

 

Podeli:
Pregledano 24851 puta