Tavira

Tavira je portugalski grad koji se nalazi na istoku Algarvea, na Atlanskom okeanu. Ovaj gradić je jedan od retkih koji je uspeo da sačuva svoj tradicionalni šarm i kulturno nasleđe, a poznat je i po prelepim plažama i divnoj obali.

 

Tavira

 

Nekada je Tavira bila glavno maorsko odbrambeno uporište i glavna luka tokom 14. veka. Ova luka bila je skoro uništena nakon razornog zemljotresa iz 1755. godine, ali je zbog njene velike važnosti jako brzo obnovljena.

 

Tavira

 

Čitavo gradsko jezgro Tavire je skup prelepih kuća i zgrada ali i mesto gde se nalaze ruševine nekadašnjeg zamka. U Taviri ima više od 36 crkvi i manastira. Jedno od glavnih znamenitosti su ruševine nekadašnjeg zamka koji su podigli severnoafrički Arapi koji su naseljavali ova područja. Danas je ovaj dvorac transformisan u predivni vrt. Najpoznatija crkva je Igreja da Misericordia, fantastičan primer renesansne arhitekture.

 

Tavira

 

Pažnju turista uvek privuče most preko reke Gilao koji potiče iz 17. veka.

 

Tavira

 

Tavira je poznata po jako čistim plažama i obali dugoj 12 kilometara. Plaže su pokrivene zlatnim peskom, a voda je kristalno čista i prozirna. Najbliža gradu je Praia de Tavira. Još dve lepe plaže nalaze se u blizini grada: Praia de Terra Estreita i malo intimnija plaža Barril.

 

Tavira

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Leto.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 5037 puta