Trogir Hrvatska

 

Trogir je grad u Hrvatskoj koji prapada Splitsko – dalmatinskoj županiji. Osnovali su ga grčki kolonisti s otoka Visa u 3. veku pre nove ere. Jezgro grada su dvorac i kula koji su okruženi zidovima. Od Splita je udaljen 25 kilometara.

 

Trogir Hrvatska Letovaliste

 

Najpoznatiji spomenik u trogiru je katedrala koja je poznata po zapadnim vratima koje je izradio majstor Radovan.

 

More Trogir

Pogled na grad

 

Plaža Pantan udaljena je kilometar i po od grada i nalazi se na ušću reke Pantan. Dugačka je 500 metara i okružena je borovom šumom. Plaža je mešavina šljunka i peska. U blizini se nalazi i beach bar.

 

Trogir Plaža Hrvatska

Pogled na more

 

Plaža Okrug je najpopularnija plaža na Trogirskoj rivijeri i od centra grada udaljena je 5 kilometara. Dugačka je nekih 2 kilometara i delom je šljunkovita. Na samoj plaži nalazi se veliki broj barova i nekoliko restorana ali i vodeno – sportski centar Max.

 

Plaža Okrug

Plaža Okrug

 

Popularne plaže su i Kava plaža u Slatina i plaža Medena u Segetu.

 

Restorani / kafići / noćni život

 

Trogir je grad koji je poznat po dalmatinskim specijalitetima pripremljenim na specijalan način i sa prirodnim začinima. U samom gradu nalazi se preko 100 restorana i barova, koji su poznati po kontinentalnim jelima u ukusnim morskim ukusima. Restoran Kamerlengo nalazi se u starom delu Trogira, koji je pod zaštitom UNESCA. Restoran je poznat po bogatoj gastronomskoj ponudi ribljih i mesnih specijaliteta ali i po jelima sa roštilja. Otvoren je tokom čitave godine. U centru Trogira nalazi se i italijanski restoran Jambo Bistro pizzeria koji je poznat po velikom broju pizza i testenine, pripremljenim u skladu sa receptima italijanskih kuvara. Restoran poseduje prelepu terasu, a ovde možete probati i domaća hrvatska vina ali i vina iz drugih regija.

 

restoran trogir

Noćni život trogir

 

Capo je šarmantni porodični restoran koji je smešten u starom Trogiru. Ono po čemu se zazlikuje od ostalih restorana je autentična kuhinja spremljena na samo njima znan način.

 

restoran na plazi

restoran na plazi

 

Najpoznatiji barovi u Trogiru su bar Corte, plažni bar sa najboljim žurkama na plaži Macao bar i dnevni i noćni klub Focus.

Cene putovanja u Trogir možete proveriti u našoj ponudi.

 

 

Podeli:
Pregledano 7063 puta