Vourvourou Beach

Vurvuru se nalazi na istočnoj strani poluostrva Sitonija i od Soluna je udaljen oko 110 kilometara. Za letovalište Vurvuru su karakteristična mala stenovita ostrva, pećine, čisto more, peščane plaže i šumski predeli. Naspram mesta se nalazi nekoliko ostrvaca od kojih je najpoznatije Diaporo. Tamo ćete videti najčistiju tirkiznu vodu mora, a takođe možete otkriti najlepše i najizolovanije plaže Halkidikija.

 

 

Vurvuru je naselje ribara i tu se nalazi kompleks starih ribarskih kuća koje i danas ugošćuju pecaroše iz raznih krajeva, a posetioci ovde uvek mogu kupiti svežu morsku ribu po najpovoljnijim cenama. Postoji puno privatnih soba i kuća za iznajmljivanje, a većina objekata ima lepo uređene bašte sa palmama, puno cveća i zelenila, neki i bazene i naravno pogled na ostrvo Diaporo. U blizini je Agios Nikolaos gde se nalaze policijska stanica, bolnica, apoteke, pošta i bankomati.

 

 

 

Restorani i kafići 

Vurvuru je mirno mesto sa nekoliko picerija i restorana. Postoji restoran tradicionalne grčke kuhinje, taverna, giros restoran i skoncentrisani su najčešće u središte mesta. Vurvuru predstavlja i ribarsko mesto, taverne i restorani ovde su idealna prilika da se probaju riblji specijaliteti.

Shopping / Kupovina / Marketi

U Vurvuru postoji nekoliko marketa za snabdevanje, tezge sa svežim voćem i povrćem, svežom ribom, tako da o snabdevanju ne morate brinuti iako je mesto malo. Mesto nema veliki tržni centar niti predstavlja shopping destinaciju. 

Plaža

Glavna plaža se proteže duž čitavog mesta. Dosta je uska i na pojedinim delovima ispresecana privatnim posedima. Takođe ima i dosta čamaca koji su usidreni u plićaku ili privezani za obalu pa je na tim mestima kupanje skoro nemoguće. Peščana je i sa postepenim ulaskom u vodu, idealna za porodice sa malom decom. Možete ići metrima daleko od obale, a da ne postane duboko.

 

 

 

Jedna od najvećih prednosti mesta Vourvourou je blizina Karidi plaže koja se svakako ubraja u najlepše plaže na Sitoniji, a čuvena je po svojoj tirkiznoj i čistoj vodi te svojom atraktivnošću privlači turiste sa čitave Sitonije. Od vetra je zaštićena ostrvom Diaporos, tako da ovde skoro da nema talasa. Nadomak gradske plaže se nalazi koralni greben na dubini od 20 metara koji privlači ronioce iz svih delova Sitonije. Ovde skoro nikada nema gužve (osim vikendima i u špicu sezone) jer većina posetilaca ide na druge plaže koje se nalaze u blizini. Na Vourvourou Beach-u ima dosta barova koji obezbeđuju ležaljke i suncobrane ako naručite piće ili hranu, ali i dovoljno prostora za posetioce sa sopstvenom opremom.

 

 

Noćni život i provod

U samom mestu nema noćnih klubova, ali postoji par barova koji su vrlo prijatni. Vurvuru je idealno mesto za porodice i ljubitelje potpunog mira i pravog odmora, u prirodno netaknutoj sredini.

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Vurvuru.


 

 

 

GPS: 40.188533N 23.799026E

 

Podeli:
Pregledano 16783 puta