NAŠIH 8 PREPORUKA KADA STE U NEA POTIDEI

 

Blue Diving Centar

 

 

U Blue diving centru možete dobiti sve potrebne informacije vezane za ronjenje i opremi za ronjenje, cenama, a licencirani instruktori pratiće Vaše zahteve i biti uz Vas tokom Vašeg ronjenja.

Potidea Kanal

 

 

Na samom ulazu u Nea Potideu nalazi se kanal koji spaja dva zaliva, Termaikos i Toroneon. Ovaj kanal postoji kako bi brodovi mogli da prelaze sa jedne na drugu stranu bez zaobilaženja čitavog poluostrva. Kanal je i dalje plovni, ali nije predviđen za velika plovila. Ne utiče na zagađenost, jer se slabo koristi. Takođe, u delu pored kanala je kamenje, pa se taj deo plaže svakako ne koristi. Voda u kanalu je veoma čista i providna.

Agios Georgios crkva

 

 

Crkva Svetog Đorđa nalazi se u centru mesta. Katedrala se smatra jednom od najlepših crkava na Halkidikiju i podignuta je na mestu jedne koju su Turci uništili 1821. godine.

Stara Potidea

 

 

Stara Potidea je gusto naseljena lokalnim stanovništvom i do nje se možete prošetati. Ima nešto više pekara, apoteka i prodavnica za ukupno oko 1000 stalnih stanovnika. Stari deo grada izlazi na zapadnu, a novi turistički deo izlazi na istočnu obalu poluostrva.

Most Potidea

 

 

Nea Potidea kanal, koji povezuje Toroneos zaliv sa zalivom Thermaikos, pruža izvanredan pogled preko mosta i “primorava” posetioce da se zaustave i uživaju u pogledu makar i kratko.

Mykonos Seaside Bar

 

 

Mikonos Seaside bar nudi jedinstven prostor, nalazi se u prvom redu do mora. Otvorio je svoja vrata 1996. godine i za 18 godina je postao jedno od omiljenih mesta turista. 

Crkva Svetog Nikole

 

 

Prelepa, pravoslavna crkva u Nea Potidei posvećena svecu Svetom Nikoli. Nalazi se u blizini luke Nea Potidee.

Limani Nea Potidea

 

 

Prelepa mala luka Nea Potidee. Slikovito, tradicionalno grčki uređena luka, sa prednošću što ovde u ranim jutarnjim satima možete kupiti svežu ribu od ribara, a ako imate sreće i svežeg jastoga.

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Nea Potideu.


n

aših preporuka kada ste u Nea Potidei

8 naših preporuka kada ste u Nea Potidei

8 naših preporuka kada ste u Nea Potidei

 

Podeli:
Pregledano 5371 puta