Plaže Katerinija

 

Alikes Kitros

 

Ova plaža je udaljena od Plaže Katerinija oko 20 km, nalazi se nedaleko od mesta Pydna. Plaža je peščana, duga je, široka, prostrana i na njoj nikada nema gužve. Specifična je po lekovitom blatu kojim ovde možete da se namažete. Nedaleko odatle se nalazi i prirodna marina za čamce i male brodove, kao i interesantna močvara. Osim ležaljki i suncobrana koje možete da iznajmite u sezoni, na ovoj plaži nema drugih sadržaja. Lako je dostupna i preporučuje se ljubiteljima prirode i tišine.

 

 

Plaže Katerinija

 

Gritsa

 

Udaljena je od Katerinija oko 16 km. Ovo je plaža mesta Litohoro, nalazi se u podnožju planine Olimp i nosilac je Plave zastavice. Ova prelepa plaža je prekrivena šljunkom i more je kristalno čisto. Na plaži ima ležaljki i suncobrana koji mogu da se iznajme, a tu je i bar. Duga je oko 2 km i uglavnom široka, mada postoje i uži delovi sa nešto malo prirodnog hlada. Plaža garantuje opušteni i mirni boravak. U blizini se nalazi i marina za male brodove i par luksuznih hotela.

 

 

Plaže Katerinija

Kalivia Varikou

 

Ova plaža se nalazi na 10 km južno od Katerinija. Duga je 3 km, široka, prekrivena peskom i šljunkom. More je bistro, toplo i plitko, pa je idealna za porodice sa malom decom. Plaža nije organizovana, nema sadržaja, osim mreže za odbojku na pesku, pa je ovde neophodno poneti sve što je potrebno za celodnevni  boravak na njoj. Videćete dosta kampera na njoj tokom sezone. Veoma je mirna, lako dostupna i idealna za celodnevno uživanje. Na samim krajevima se nalazi nekoliko skrivenih uvala za one koji žele potpuno da se izoluju.

 

 

Plaže Katerinija

Korinos

 

Ova plaža se nalazi na 11 km od Katerinija, glavnog grada regije Pierija, u čijem se centralnom delu i nalazi mesto Korinos. Ova plaža je nekoliko kilometara duga, peščana, sa veoma plitkim morem, pa je idealna za porodice sa decom. Lepo je uređena i čista, zbog čega je i nosilac Plave zastavice. Duž plaže postoje barovi u kojima mogu da se iznajme ležaljke i suncobrani, a postoji mreža za odbojku na plaži. Lako je dostupna.

 

 

Plaže Katerinija

 Litochoro

 

Nalazi se na oko 20 km od Katerinija. Na ovoj prelepoj plaži smenjuju se kamenje, šljunak i zlatni pesak. Plažu zapljuskuje kristalno čisto more, zbog čega je i nosilac Plave zastavice. Dobro je organizovana, tu su ležaljke i suncobrani koji mogu da se iznajme, kafići, taverne. U blizini su i hoteli, kamp, kao i riblji restorani koji nude svežu ribu direktno iz mora. Plaža se nalazi u podnožju Olimpa i veoma je lako dostupna.

 

 

 

Pydna

 

Nalazi se 21 km severno od Katerinija. Ovo je lepa, duga i široka plaža prekrivena zlatno žutim peskom. Nagrađena je Plavom zastavicom zbog izuzetno čistog mora. Plaža je organizovana, sa ležaljkama i suncobranima koji mogu da se iznajme, a ima i malo prirodnog hlada. Tu je i bar sa osvežavajućim napicima i laganom grčkom muzikom. Zbog svoje širine, plaža je dobra i za sportove na pesku. U blizini plaže nalaze se ostaci vizantijskih utvrđena koji i dalje čekaju da budu istraženi. Lako je dostupna i idealna za porodice sa decom i sve koji ne vole preveliku gužvu.

 

 


 

Cene letovanja u Platamonu, Paraliji, Makrigialosu i ostalim mestima Olimpske regije možete proveriti u našoj ponudi.

 

Google mapa

 

Putna ruta

Podeli:
Pregledano 6735 puta