Katerini

Katerini je gradić u centralnoj Makedoniji, u Grčkoj. Katerini je glavni grad Pijerije, prefekture na obalama Egejskog mora. U blizini Katerinija se nalazi planina Olimp i grad Solun, drugi najveći grad u Grčkoj. Sam grad se ne nalazi na obali, ali njegova predgrađa izlaze na plaže Egejskog mora. Grad Katerini je sedište istoimenog gradskog područja, koji obuhvata i popularne turističke destinacije Paraliju i Olympic Beach. Turisti najčešće smeštaj biraju u ovim mestima, ali sam grad Katerini je odličan izbor za one koji se ne odriču gradske atmosfere ni na odmoru.

 

 

Restorani / Kafići / Barovi

Grad Katerini i obližnja mesta – Paralija i Olimpic Beach, raspolažu brojnim tavernama i restoranima, kojih ima na desetine. Restorani brze hrane se u turističkim delovima grada nalaze bukvalno na svakom koraku. U njima možete po niskim cenama kupiti širokoprihvaćeni giros ili probati mediteransku kuhinju.

 

 

Marketi / Shopping

Katerini i Paralija su centri šopinga i kupovine u oblasti Katerini. Paraliju karakterišu više proizvodi koji su namenjeni turistima, pa su i cene nešto više, dok u samom gradu Kateriniju postoji više tržnih centara, hipermarketa i malih prodavnica, što čini ponudu širom i jeftinijom. Ulica Megalu Aleksandar ili ulica Aleksandra Velikog je središte šopinga u Kateriniju. Ovo je ulica koju posećuju i turisti iz Olympic Beach-a ili Paralije u svojim jednodnevnim izletima do Katerinija. Ulica ima obilje malih radnji, ali i tržnih centara u kojima možete kupiti bukvalno sve vrste proizvoda.

Noćni život / Provod

Katerini ima dosta noćnih klubova, ali je pravi noćni provod u prigradskom naselju i turističkom mestu Paralija. U ovom mestu je otvoren veliki broj otvorenih i zatvorenih diskoteka i noćnih klubova, koji pružaju odličnu zabavu ljubiteljima noćnog provoda. Glasna muzika, gužva i odlična atmosfera su nešto što je karakteristično za Katerini i Paraliju.

Osim brojnih prodavnica po kojima je dobro poznat među našim turistima, Katerini opčinjava i neverovatno lepo uređenim parkovima. Uz to, blizina Olimpa ga čini posebno atraktivnim za smeštaj i tokom zimskih meseci. Iako je letovalište Paralija njemu najbliže (samo oko 6 kilometara je udaljeno), tokom letnje sezone se organizuju izleti i iz ostalih letovališta Olimpske regije do ovog mesta, koji uglavnom uključuju i posetu manastiru Meteora, ali i nadaleko čuvenom seocetu, Litohoru. Inače, iz Paralije postoji i redovna autobuska linija prema Kateriniju.

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto 2018.

 

Google mapa

 

Putna ruta

Podeli:
Pregledano 17951 puta